erdogan

Binali Yildirim, premierul turc, a retras acordul pentru proiectul de lege care ar fi permis amnistia bărbaţilor care întreţin relaţii sexuale cu minore, dacă aceştia s-ar fi căsătorit cu victimele lor, informează site-ul postului BBC News, citat de Mediafax. Guvernul a acţionat chiar înainte ca legea controversată să fie înaintată votului parlamentar final. 

Proiectul de lege a stârnit proteste şi critici la nivel internaţional, Turcia fiind acuzată că această lege reprezintă o formă mascată de a legaliza pedofilia pentru că încurajează violul statutar şi practica căsătoriilor cu minore.

Organizaţiile ONU au solicitat respingerea legii din partea Guvernului turc, pentru că ar prejudicia abilitatea statului de a combate abuzurile sexuale.

Guvernul de la Ankara a comunicat că scopul iniţial al acestei legi a fost de a reabilita bărbaţii închişi pentru căsătorii cu minore, dar care deţineau consimţământul fetei sau al familiei acesteia.

Vârsta legală la care se poate căsători o persoană în Turcia este de 18 ani, dar căsătoriile cu minore sunt în continuare extrem de răspândite.

sursa: realitatea.net

 

Articole asemănătoare
Viața Prahovei
  • Sâmbătă, 24 Iunie 2017
  • De Roxana Tănase

Temperaturi caniculare, astăzi, în Prahova

Meteorologii au anunțat că astăzi, în Prahova, mercurul în termometre va ajunge la 32 de grade Celsius. Temperaturile se vor resimți mult mai puternic decât vor arăta termometrele. Vara vine cu...