fukuoka

O surpare masivă de teren, de circa 300 de metri pătrați, în centrul orașului japonez Fukuoka (sud-vestul țării), a provocat marți întreruperi ale traficului și electricității și a dus la evacuarea zonelor învecinate, relevă agenția EFE.

În ciuda dimensiunilor surpării, autoritățile nu au informat despre existența vreunui rănit, însă există temerea că gaura se va mări și va afecta edificiile și structurile din apropiere, adaugă sursa citată.

Autoritățile din Fukuoka, al cincilea mare oraș din Japonia (1,4 milioane de locuitori), suspectează că surparea a fost provocată de lucrările de extindere a unei linii de metrou, a informat agenția Kyodo.

Pavajul a început să se scufunde la intersecția a două importante bulevarde, în fața gării Hakata, cea mai mare din oraș, în jurul orei 5.15 locale.

Gaura s-a mărit progresiv până a cuprins practic toată intersecția (circa 20 de metri lățime și 15 lungime) și a obligat poliția să evacueze edificiile și zonele din jurul enormei gropi, care a început să se umple cu apă provenind de la canalizarea subterană.

Autoritățile cred că unele clădiri ar putea fi în pericol să se prăbușească.

Fiind vorba de una dintre principalele artere ale orașului, incidentul a provocat importante întreruperi ale traficului și a lăsat mai mult de o sută de case fără lumină.

sursa: agerpres.ro

 

Articole asemănătoare
Viața Prahovei
  • Luni, 24 Aprilie 2017
  • De Roxana Tănase

Alunecări de teren la Comarnic şi la Cornu

Mai multe drumuri locale şi DJ 101 S, pe raza oraşului Comarnic, au fost afectate de alunecările de teren. O altă alunecare de teren s-a produs pe DJ 100 R, la Cornu. În cazul alunecărilor de teren de...