indonezia

Parlamentul indonezian a aprobat noi masuri punitive, intre care pedeapsa cu moartea si castrarea chimica a celor gasiti vinovati de violenta sexuala impotriva minorilor, au anuntat joi mediile locale de informare, citate de agentia EFE.

Masura, propusa de guvernul premierului Joko Widodo, permite de asemenea folosirea dispozitivelor de urmarire electronica pentru acei delincventi pusi in libertate dupa ispasirea condamnarii si o inasprire a pedepselor.

Unele dintre partidele parlamentare au ramas "indecise" asupra noilor reglementari ca urmare a lipsei explicatiilor guvernului asupra procedurii de implementare a castrarii chimice, potrivit unui cotidian local, citat de Agerpres.

Asociatiile medicale din Indonezia au formulat de asemenea obiectii etice privind folosirea respectivei pedepse.
Widodo a propus, in luna mai, o schimbare legislativa dupa moartea unei eleve de 14 ani, in insula Sumatra (vestul tarii), in urma unui viol in grup.

Incidentul a provocat proteste ale activistilor si a aprins retelele sociale intr-un apel pentru marirea pedepselor in cazul infractiunilor de pedofilie.

 

Articole asemănătoare
Național
  • Luni, 24 Aprilie 2017
  • De Mihai Popescu

Medici acuzaţi de moartea unui bebeluş

Scandal şi acuzaţii de malpraxis la Spitalul de Urgenţă din Craiova. Părinţii unui bebeluş de patru luni spun că acesta ar fi murit după ce, în ultima lună, au mers cu el la mai multe spitale şi...