cernritual

Personajele prezente în videoclip nu au fost nici acum identificate. Specialiştii Organizaţiei Europene pentru Cercetare Nucleară (CERN) au demarat o investigaţie privind un videoclip filmat în incinta Marelui Accelerator de Hadroni (LHC) de la Geneva. În filmare apar mai mulţi indivizi îmbrăcaţi în mantii negre şi care par să realizeze...un ritual de sacrificiu uman.

În videoclipul ce pare să fie filmat din perspectiva unui martor ascuns este redată scena ,,înjunghierii" unei femei. Întreaga ceremonie se desfăşoară în faţa unei statui reprezentându-l pe zeul hindus Shiva. 

,,Aceste scene au fost filmate fără aprobare sau înştiinţare oficială. CERN nu acceptă astfel de activităţi ce pot duce la interpretări greşite asupra muncii pe care o desfăşurăm aici", a declarat unul dintre purtătorii de cuvânt ai CERN pentru Agenţia France-Presse. În momentul în care a fost întrebat în legătură cu procedurile de securitate din campusul CERN, purtătorul de cuvânt a adăugat: ,,Documentele de identificare ale CERN sunt verificate în mod sistematic la fiecare intrare din campus, indiferent dacă este noapte sau zi". 

Purtătorul de cuvânt a mai spus că indivizii filmaţi aveau legitimaţii de acces. ,,CERN primeşte în fiecare an mii de oameni de ştiinţă din toată lumea, iar, uneori, unii dintre ei îşi lasă umorul să meargă mult prea departe. Acest lucru se întâmplă într-o astfel de ocazie", a declarat reprezentantul CERN. 

Momentan, specialiştii de la Geneva nu i-au putut idenfica pe cei care au apăruit în filmare. Poliţia a fost sesizată în acest sens, însă, până acum, nu a demarat niciun fel de investigaţii. 

Sursa: theguardian.com

 

Articole asemănătoare
Internațional
  • Luni, 24 Aprilie 2017
  • De Mihai Popescu

Fenomen solar rar, surprins de NASA

Spectacol solar de zile mari. Cercetătorii de la NASA au surprins una dintre cele mai lungi şi vizibile emisii de plasmă. De fapt, vorbim de o cascadă de bucle coronale, cum sunt numite de...