medalii

Unsprezece medalii au fost obținute de elevii români la cea de-a XXIII-a ediție a Olimpiadei Internaționale Pluridisciplinare Tuymaada 2016, fiind premiați la toate cele patru probe ale concursului - Chimie, Matematică, Informatică și Fizică.           

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, la Informatică, elevii români au adus în țară o medalie de aur — Andrei Costin Oncescu, două de argint — Alexandru Petrescu și Bogdan Cristian Crețu și o mențiune specială — Laura Georgescu.

La Fizică, reprezentanții României s-au întors acasă cu două medalii de argint, obținute de Anca Drăgulescu și Petru Cotruț, iar la Matematică lotul țării noastre se mândrește cu o medalie de aur — Lenca Cuturela și una de argint — Andrei Ghigheci. La ultima probă din competiție — Chimia — elevii români au obținut două medalii de argint — Ana Leonescu și Tudor Cozma și una de bronz — Daniel Ungureanu.

''Un scurt bilanț al ediției din acest an a Olimpiadei Internaționale Pluridisciplinare Tuymaada arată că elevii români au câștigat nu mai puțin de 11 medalii și premii, dintre care două de aur, șapte de argint, una de bronz și o mențiune specială. Cinci dintre elevii medaliați la Olimpiada Internațională Pluridisciplinară sunt elevi la Liceul Internațional de Informatică. Este vorba de Anca Drăgulescu, Laura Georgescu, Petru Cotruț, Lenca Cuturela și Daniel Ungureanu'', precizează comunicatul transmis de Lumina Instituții de Învățământ. 

sursa: agerpres.ro

 

Articole asemănătoare
Sport
  • Duminică, 28 Mai 2017
  • De Roxana Tănase

Spectacol de lasere la Cupa României de la Ploiești

Cupa României disputată la Ploiești a însuflețit stadionul Ilie Oană. În pauza meciului Voluntari - Astra a existat un adevărat spectacol de lumini. Spectatorii de la meciul Voluntari - Astra au...