atentat istanbulPoliţia din Istanbul a arestat patru suspecţi în cadrul anchetei cu privire la atacul cu maşină-capcană în care au fost ucise 11 persoane marţi dimineaţa într-o zonă comercială şi istorică din oraș.

Cei patru suspecţi au fost conduşi la sediul serviciilor de securitate din megalopolisul turc, la interogatorii, potrivit Anatolia, care nu oferă alte precizări.

Şapte poliţişti şi patru civili au fost ucişi în atac, iar alte 36 de persdoane au fost rănite. Bomba, acţionată de la distanţă, a explodat la o oră de vârf, la trecerea unui autobuz la bordul căruia se aflau poliţişti antirevoltă.

Zona în care a fost comis atacul se află în apropiere de Marele Bazar, o importantă atracţie turistică, şi de Universitatea din Istanbul, unde examenele au fost amânate. Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a atribuit atacul PKK.

 

Articole asemănătoare
Național
  • Luni, 24 Aprilie 2017
  • De Mihai Popescu

Accident grav în Olt. A fost activat planul roșu

Un TIR și două autoturisme s-au ciocnit. Cel puțin o persoană a murit, iar alte cinci sunt rănite, din primele informații. Mai multe ambulanțe  și un elicopter SMURD au fost trimise la fața locului....