tren aur

La sfârşitul anului trecut, în Polonia a început o nouă fază a căutărilor aurului nazist. Începând din luna iunie, în Polonia vor reîncepe căutările în zona în care se presupune că ar putea fi ascuns trenul nazist cu aur.

 La sfârşitul anului trecut, în Polonia a început o nouă fază a căutărilor aurului nazist, care a fost transportat cu un tren special la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial.

Trenul a pornit din oraşul Breslau, actualul Wroclaw, spre Walbrzych, după care a fost dat dispărut.

Cercetătorii presupun că trenul ar fi fost ascuns de aviaţia sovietică în unul dintre tuneluri, care s-a prăbuşit după bombardamente.

După cum titrează publicaţia poloneză „Polska Times” lucrările sunt programate să se desfăşoare în raza a 65 de kilometri în jurul tronsonulu de cale ferată Wroclaw-Walbrzych.

Citește și:


Echipa care va efectua căutările a trebuit să obţină o serie de aprobări de la companiile energetice, operatorii reţelelor de telefonie şi de la compania belgiană care deţine o fabrică de ceramică amplasată lângă calea ferată poloneză.

Potrivit publicaţiei, toate documentele necesare au fost expediate la Oficiul Naţional al Monumentelor din Wroclaw.

Sursa: Rador

 

Articole asemănătoare
Eveniment
  • Vineri, 26 Mai 2017
  • De Claudiu Vasilescu

Adio clasa a XII-a...

Absolvenţii claselor a XII-a, din Colegiul Naţional Mihai Viteazul, au spus astăzi adio uneia dintre cele mai prestigioase instituţii de învăţământ din Prahova. Poate mai emoţionaţi decât în urmă cu...