Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

iavion airbus egyptair

Un avion al companiei Egypt Air cu 62 de persoane la bord a fost deturnat pe aeroportul din Larnaca. Barbatul care a deturnat avionul poarta centura cu explozibil si a anuntat ca va elibera femeile si copiii de la bord. Au inceput sa fie eliberati unii pasageri.

 

 

Un avion al companiei Egypt Air cu 62 de persoane la bord - pasageri si membri ai echipajului - a fost deturnat pe un aeroport din Cipru, anunta AFP. La bordul avionului s-ar afla un barbat inarmat. Informatia despre deturnarea avionului a fost confirmata de Twitter de fostul comisar european Androulla Vassiliou. Avionul apartine companiei egiptene EgyptAir si a aterizat neprogramat pe aeroportul international Larnaca din Cipru.Evnimentele in desfasurare LIVETEXT:

 

 Ora 11.03: Cativa cetateni romani sunt blocati intr-un avion pe aeroportul din Larnaca. Avionul nu poate decola din cauza ca aeroportul este inchis. 

Ora 11.01: Barbatul care a deturnat avionul are cetatenie egipteana (Reuters).Ora 10.51: Atacatorul a cerut si sa ii trimita o scrisoare unei tinere cipriote, scrieThe Telegraph, citand presa din Cipru. Ora 10.35: Numele atacatorului ar fi Ibrahim Samaha, arata The Telegraph, care citeaza televiziunea egipteana de statOra 10.30: Cei cinci pasageri ramasi in avion sunt trei britanici, in italian si un irlandez (The Telegraph)Ora 10.27: Atacatorul a cerut azil politic, anunta The Telegraph

Ora 10.25: Au fost eliberatori toti pasagerii, cu exceptia membrilor echipajului si a cinci pasageri de origine ne-egipteana, anunta The Telegraph. La bord se aflau opt britanici si zece americaniOra 10.14: In-Cyprus anunta anunta ca cel putin 50 de persoane au coborat deja din avion!!! Ora 10.10: Au inceput sa fie eliberati primii pasageri, anunta ReutersOra 10.00: EgyptAir a anuntat pe contul sau de twitter ca avionul a fost deturnat: "Our flight MS181 is officially hijacked. we’ll publish an official statement now".Ora 9.59. A aparut prima imagine cu avionul deturnat, fotografie facuta de un fotograf profesionist:
Ora 9.57: Aeroportul din Larnaca a fost inchis. 

Ora 9.51: Pilotul avionului Egypt Air a fost amenintat de un pasager care purta centura cu explozibil, anunta Reuters, citandu-l pe ministrul cipriot al Aviatiei. 

Ora 9.48: Este pentru a doua oara in aproape 30 de ani cand aeroportul din Larnaca se confrunta cu o astfel de criza. In anul 1988, un avion kuweitian cu 55 de persoane la bord a fost deturnat pe aeroportul din Larnaca.


Ora 9.45: Surse citate de In-Cyprus anunta ca atacatorul ar fi amenintat cu detonarea unei bombe daca pilotii nu aterizeaza la Larnaca. Informatiile nu au fost confirmate oficial.Ora 9.42: Primele informatii despre cererile persoanei care a derunat avionul: el a cerut ca echipajele politiei sa plece de pe pista. De asemenea, el ar fi cerut ca autoritatile sa fie pregatite pentru a prelua femeile si copiii aflati la bord, pe care vrea sa-i elibereze, potrivit In-Cyprus. La bord se afla doua femei si 12 copii. 

Ora 9.41: Site-ul In-Cyprus anunta ca la bord se afla 55 de pasageri si 7 membri ai echipajului.

Ora 9.38: Persoana care a deturnat avionul Airbus A320 este inarmata, a declarat pentru Cyprus Mail un purtator de cuvant al politiei cipriote. Andreas Angelides a spus ca nu exista inca informatii despre cererile acestuia si nici daca e vorba despre un membru al unei organizatii teroriste.Ora 9.37: Avionul a fost deturnat de o persoana aflata la bord, potrivit Reuters. In acest moment nu se stie daca e vorba despre un act terorist sau de alta natura.

Ora 9.36: Site-ul companiei EgyptAir este picat la aceasta ora.

Ora 9:35: Avionul trebuia sa aterizeze la Cairo, au declarat surse aviatice pentru Reuters.

EgyptAir este compania nationala aviatica a Egiptului si este detinuta in totalitate de guvernul egiptean.
sursa: hotnews.ro

 

 

Internațional
  • Vineri, 18 August 2017
  • De Georgiana Kelemen

VIDEO. Ce să faci în caz de atentat terorist

Ministerul de Externe din Londra și managerii din industria turismului în îndeamnă pe turiști să fie cu ochii în patru în privința potențialilor factori de terorism din destinațiile de vacanță pe...