drum

Un şofer român a fost condamnat miercuri, în Franţa, la un an de închisoare cu suspendare pentru că s-a eschivat de 267 de ori de la plata taxei de autostradă, relatează portalul Ouest France, care precizează că bărbatul nu mai are dreptul să intre pe teritoriul Hexagonului timp de cinci ani şi că va trebui să plătească 5.000 de euro taxe de drum şi daune.

Românul, în vârstă de 46 de ani, a fost arestat duminică, atunci când forţa bariera de la un punct de taxare din sudul Franţei, la volanul unei camionete cu care transporta material de construcţii pe ruta România-Spania, a declarat comandantul Agenţiei pentru Securitatea Rutieră din departamentul Pyrenees-Orientales, Jean-Luc Benoit.

Șoferul a declarat iniţial că „a derapat pe şoseaua umedă şi a lovit bariera, dar a recunoscut în cele din urmă şi a explicat că a acţionat astfel din lipsă de bani”, a adăugat oficialul citat de News.ro.

Anchetatorii au descoperit că românul a trecut fraudulos de punctul de taxare de 245 de ori în perioada 21 aprilie 2013 – 28 februarie 2016. De asemenea, el a intrat fraudulos de 22 de ori şi pe o altă autostradă din ţară, în perioada 1 noiembrie 2015 -13 martie 2016.

 

 

Articole asemănătoare
Social
  • Luni, 22 Mai 2017
  • De Observatorul Prahovean

Ce ploieșteni vor plăti o taxă specială de gunoi

Persoanele fizice și juridice din Ploiești, care nu au încheiat contracte de ridicare a gunoiului menajer, vor plăti o taxă specială de salubritate. Aceasta le va fi impusă la plată prin intermediul Serviciului Public...

Auto-moto
  • Luni, 22 Mai 2017
  • De Mihai Popescu

10 oameni care nu vor mai parca niciodată aiurea

Sunt momente în care te întrebi cum a obţinut permisul de conducere şoferul din faţa ta. Ei bine, acele momente sunt încununate în momentul în care unii conducători decid să parcheze exact aşa cum...