Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

romani belgia

Sunt mai mulți imigranți români în Belgia decât imigranți francezi pentru prima oară în zece ani. Centrul Federal pentru Migrație de la Bruxelles (MYRIA) a anunțat că, în 2014, circa 15.000 de cetăţeni români s-au mutat pe teritoriul belgian, adică de 10 ori mai mulţi decât în 2004. În aceeaşi perioadă, 14.556 de cetăţeni francezi s-au instalat în ţară, conformNews.ro. 

 

Pe a treia poziţie se află olandezii, urmaţi de polonezi şi italieni.

În ceea ce priveşte bulgarii, numărul acestora a crescut de opt ori în 2014 faţă de anul 2004.

 

„În 2014, numărul polonezilor, românilor şi bulgarilor care au plecat (din Belgia – n.r.) a fost mult mai mic decât al imigranţilor de aceste naţionalităţi: avem de circa două ori mai multe veniri decât plecări”, se arată într-un comunicat al MYRIA.

Majoritatea străinilor care s-au mutat în Belgia sunt bărbaţi tineri, capabili să munceacă.

MYRIA a analizat fenomenul migraţiei din România, Bulgaria şi Polonia  şi a remarcat că numărul cetăţenilor din aceste ţări veniţi în Belgia a crescut constant după aderarea lor la UE.

 

 

Auto-moto
  • Vineri, 21 Iulie 2017
  • De Roxana Tănase

Proiectil găsit în cimitirul de la Tătărani

Echipele de pirotehniști din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova au fost solicitate vineri să intervină la cimitirul din Tătărani unde o persoană a descoperit un proiectil de...