Discurs furibund la Ankara împotriva americanilor. Preşedintele Turciei critică dur Statele Unite pentru colaborarea dintre americani și grupările kurzilor sirieni. Recep Erdogan spune că, astfel, americanii nu sunt de partea Turciei, ci a unor organizaţii teroriste.

Noi susţinem că PYD (Uniunea Democratică a Kurzilor din Siria - n.r.) este o organizaţie teroristă. Oficialii americani susţin că PYD nu este o organizaţie teroristă. De aceea îi întreb pe americani, de câte ori v-am explicat acest lucru? Sunteţi de partea noastră sau de partea organizaţiilor teroriste PYD şi PKK (Partidul Muncitoresc din Kurdistan - n.r.)? America, nu e nevoie să ne prezentaţi pe cei din PYD. Îi cunoaştem foarte bine. Îi ştim la fel de bine pe cei din gruparea Stat Islamic. Nu sunteţi în stare să înţelegeţi legăturile dintre kurzii sirieni din PYD şi kurzii din PKK, care au transformat toată regiunea într-o mare de sânge. Situaţia din Siria a devenit o migraţie forţată de un masacru. Cei care îi văd pe refugiaţi ca pe un motiv de teamă au devenit surzi şi orbi la tragedia Siriei. ONU ne cere să primim şi mai mulţi refugiaţi. Dacă e aşa de uşor, cum să facem asta? Până acum, am primit trei milioane de irakieni şi sirieni. Câţi au primit alţii? Ce ţară a primit 300 de refugiaţi, 500, 1.000? Noi am primit trei milioane! ONU ne-a dat 455 de milioane de dolari. Dar cheltuielile noastre sunt de aproape zece miliarde de dolari!”, a declarat Recep Tayyip Erdogan, preşedintele Turciei.

 

sursa: digi24.ro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

00 / 02:26

 

 

 

 

 

 

 

 

Articole asemănătoare
Național
  • Vineri, 26 Mai 2017
  • De Mihai Popescu

Șase pui de delfin, găsiți morți la Năvodari

Este alertă pe litoral. Şase pui de delfin au fost găsiţi morţi pe plaja din Năvodari. Biologii încearcă să îşi dea seama ce s-ar fi putut întâmpla cu ei și iau în calcul câteva variante. Biologii marini spun că,...