NATO studiază posibilitatea de a participa direct la coaliția împotriva grupării teroriste Stat Islamic (ISIS), a anunțat, joi, șeful Pentagonului, Ashton Carter, transmite Agerpres.

„Explorăm posibilitatea ca NATO să se alăture coaliției ca membru”, a spus Ashton Carter, în timpul unei conferințe de presă desfășurate la Bruxelles după reuniunea miniștrilor apărării din statele Alianței.

Unele dintre cele 28 de state membre participă individual la coaliția antijihadistă condusă de SUA, dar Alianța ca entitate a preferat până în prezent să nu se implice.

„Ca nou membru, NATO ar contribui cu capacitățile sale unice (...) precum și cu experiența sa în consolidarea capacităților partenerilor, în instruirea trupelor terestre și în acțiunile de stabilizare post-conflict”, a explicat secretarul american al apărării.

El a precizat că detaliile posibilei implicări a NATO în operațiunile împotriva jihadiștilor vor fi discutate de aliați „în zilele și săptămânile următoare”.

sursa: digi24.ro

 

Articole asemănătoare
Administrație
  • Sâmbătă, 20 Mai 2017
  • De Roxana Tănase

Campanie antirabică la vulpi în Prahova

Direcția Sanitar Veterinară Prahova a demarat campania de vaccinare antirabică a vulpilor pe toate cele 43 de fonduri de vânătoare din județ.  Dacă la începutul lunii mai campania a vizat...