Ungaria va construi până la urmă un gard la frontiera cu România. Declaraţia a fost făcută de şeful de cabinet al lui Viktor Orban pentru cotidianul Wall Street Journal.

Migraţia va reîncepe la primăvară şi riscă să pună presiune asupra graniţelor Ungariei. „Trebuie să ne pregătim pentru asta şi pentru construirea unui gard la graniţa cu România”, a spus oficialul citat. Iar asta cu toate că, în urmă cu două săptămâni, ministrul de externe al Ungariei declara la Bucureşti că ţara sa nu are în vedere construirea unui asemenea gard decât dacă nu va avea încotro. Altfel spus, decât dacă refugiaţii îşi schimbă ruta şi trec prin România cu intenţia de a ajunge în Ungaria.

Gardul de la granița cu România ar fi al treilea de acest fel ridicat de Ungaria, după cele de la graniţele cu Serbia şi Croaţia, ridicate anul trecut.

 

sursa: digi24.ro

 

Articole asemănătoare
Național
  • Miercuri, 21 Iunie 2017
  • De Mihai Popescu

Nokia se extinde în Timişoara și face angajări

Grupul Nokia îşi extinde centrul de cercetare şi dezvoltare în telecomunicaţii din Timişoara cu 27.000 de metri pătraţi în prima jumătate a anului 2018, iar după finalizarea acestei etape va ajunge...