Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

Vrei să câștigi 1.000 de lei pe lună? Nimic mai simplu! Trebuie să renunți la alcool timp de 6 luni. Ideea i-a venit unui primar din stul Puhoi, Republica Moldova, care vrea astfel să-i ajute pe cei dependenți de licorile bahice să renunțe la păhărelele date pe gât zilnic. Recompensa este, de asemenea, în lei moldovenești, iar suma, în lei românești, ar fi undeva pe la 204 lei.

„Persoanele din localitate care consumă băuturi alcoolice, majoritatea sunt și agresive. Deseori am fost martor ocular atunci când s-a aplicat violența și asupra copiilor sau soției. Având în vedere că deseori aceste persoane care sunt violente sunt sancționate de poliție prin amendă, și ulterior soția este nevoită să achite acea amendă, am conștientizat că trebuie să schimbăm ceva în gândire pentru ca acești oameni să nu mai consume alcool”, a spus primarul din Republica Moldova.

Cei care se vor înscrie în competiție, vor trebui să știe că pot fi verificați de vecini, de prieteni sau chiar de primar, ca nu cumva să… recidiveze.

Satul Puhoi are 5700 de locuitori. Peste 50 dintre aceștia sunt puși la evidență pentru consumul sporit de alcool.

 

sursa: libertatea.ro

 

 

Național
  • Miercuri, 19 Iulie 2017
  • De Georgiana Kelemen

Românii cheltuie 2 miliarde de lei pe fast-food

Pe o piaţă dominată de McDonald’s, KFC şi shaormeriile locale, intră un nou jucător, respectiv un gigant străin, Taco Bell, potrivit surselor din piaţă citate de ZF. Românii lasă anual în...

Travel&Lifestyle
  • Miercuri, 19 Iulie 2017
  • De Georgiana Kelemen

Cele mai bine plătite meserii din lume

Potrivit celor mai recente date emise de Biroul de Statistică în Muncă al Statelor Unite, iată câteva dintre cele mai bine plătite meserii din lume care nu necesită o diplomă de studii superioare: Controlor de...