Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

subventii-tce-situatie-prejudicii.jpg

Conform deciziilor Curții de Conturi Prahova emise de-a lungul timpului, în urma controalelor efectuate, primăria trebuie să recupereze bani de la TCE Ploiești, ca urmare a subvențiilor acordate. Curtea de Conturi a României a sesizat în 2017 organele de urmărire penală pentru subvențiile acordate în 2012 către TCE, în sumă de 223.200 de lei.

Potrivit unei decizii emise de Curtea de Conturi Prahova în 2015, municipalitatea ploieșteană a efectuat plăți în plus, reprezentând subvenții pentru acoperirea diferențelor de preț și tarif în valoare de 4.523.505 lei, decontate la tarife supraevaluate la care se adaugă majorări de întârziere în sumă de 542.820 de lei. La data respectivă Curtea de Conturi a mai dispus extinderea verificărilor asupra plăților efectuate la subvenție, extindere care nu s-a mai efectuat.

În luna martie 2017, TCE a emis factura în sumă de peste 5,6 milioane de lei, societatea recunoscând suma de plată către bugetul local.

 

Citește și: Bugetul Ploieștiului a fost aprobat. CSM, TCE și SGU, la un pas de colaps financiar

Dar aceasta nu este singura sumă care trebuie returnată Primăriei Ploiești. Tot în urma unui control al Curții de Conturi Prahova, efectuat în 2013, la Primăria Ploiești, s-a stabilit că au fost efectuate plăți nelegale către TCE în sumă de 223.200 de lei. Pentru această plată, Curtea de Conturi a României a sesizat în 2017 organele de urmărire penale competente. Suma în cauză a fost reținută din decontul lunii martie 2017.

Concluzia, prin urmare, este una în dezavantajul TCE Ploiești. Până la această oră, în urma controalelor efectuate de Curtea de Conturi la societatea de transport, pe de o parte, iar pe de altă parte la Primăria Ploiești, nu reiese faptul că municipalitatea are plăți restante către TCE. Primăria, practic, are de recuperat bani de la TCE, conform situației prejudiciilor stabilite de Curtea de Conturi, privind acordarea de subvenții la societatea Transport Călători Express.