Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

cladire-luminaverde.jpg

Au titulaturi pompoase, au costat milioane de euro și produc doar...cheltuieli. Vorbim de două clădiri ale Primăriei Ploiești și Consiliului Județean Prahova, construite pe fonduri europene și pentru care nu se găsesc chiriași.

 

Primul exemplu îl constituie ”Centrul de excelență în Afaceri pentru Tinerii Întreprinzători”, un proiect derulat cu fonduri europene, clădirea fiind realizată la intrarea în Parcul Municipal Vest. Vorbim despre o clădire de birouri, care a costat 9,7 milioane de lei. Aceasta trebuia ridicată din fonduri europene, dar pentru că nu a fost gata la timp cea mai mare parte a investiție, peste 6 milioane de lei, a fost suportată de la bugetul local. Acum, Primăria Ploiești se chinuie să o închirieze, la prețul de 7 euro/mp.

Detalii aici: Licitație reluată la Ploiești, pentru expertizarea Centrului de Afaceri

 

O altă clădire a fost ridicată de Consiliul Județean Prahova sub denumirea de ”Centrul de afaceri multifuncțional Lumina Verse” în apropierea Parcului Industrial Ploiești, pe DN 72. Proiectiul a fost finanțat în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013 – Axa prioritară 1 „Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere” și a costat aproape 10 milioane de euro, din care jumătate a fost suportată de la bugetul județului. Vorbim de o clădire de birouri cu o suprafață desfășurată de peste 5.000 de mp, construită pentru, cităm din descrierea proiectului, ”promovarea dezvoltării durabile a mediului de afaceri prin crearea unei noi structuri de sprijinire a afacerilor”. Potrivit conducerii CJ Prahova, mai puțin de jumătate din spații au fost închiriate până acum, urmând să fie reluată licitația. Potrivit caietului de sarcini, tariful minim pentru închiriere spații birouri este de 10 lei/mp/lună la care se adaugă și alte costuri precum cotă parte spații comune: 25% din spațiul inchiriat și spații de parcare 4,00 lei/loc/zi.

Ce se putea face cu peste 15 milioane de euro îngropate în clădiri în care angajații celor două instituții publice se fac că lucrează? Vă lăsăm pe dvs. să comentați...