Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

83287-banner-sanatate_L.jpg

Cu scopul declarat de a declanșa producerea mult așteptatei ”schimbări în bine” a sistemului de sănătate publică din Prahova, www.observatorulph.rowww.ph-online.ro și www.actualitateaprahoveana.ro, au inițiat campania: ”Sănătatea Prahovei, timpul pentru restart!”.

 

Joi, 2 martie, a avut loc prima dezbatere la care au participat (sau au fost reprezentanți) TOȚI parlamentarii de Prahova, primarul Ploieștiului și președintele Consiliului Județean. Această premieră istorică a arătat tot în premieră o mare disponibilitate a clasei politice de a trece la acțiune. Mai multe detalii despre discuții și rezultate puteți afla accesând acest link: http://www.observatorulph.ro/exclusiv/76786-sanatatea-prahovei-timpul-pentru-restart-primele-rezultate

Etapele următoare ale campaniei sunt următoarele:

  1. Dezbateri publice cu reprezentanți ai principalelor categorii socio-profesionale implicate sau în contact permanent cu acest sistem.

 

Vineri, 17 martie, vom organiza dezbaterea cu specialiștii sistemului și cu reprezentanți ai organizațiilor de pacienți care activează în Ploiești și Prahova – dezbatere la care sunteți invitat(ă) să participați.

  1. Constituirea unui Grup de Lucru

La finalul fiecărei dezbateri participanții sunt invitați ca, în mod voluntar, să devină membri și să participe la conceptualizarea și punerea în practică a proiectelor/propunerilor rezultate în urma dezbaterilor.

Așa cum spuneam, apartenența la acest Grup și lucrul la proiecte se face exclusiv după principiile voluntariatului și, evident, nimeni nu este obligat să se alăture inițiativei.

La finalul dezbaterii anterioare, din partea parlamentarilor de Prahova, și-au arătat disponibilitatea de a face parte din acest Grup următorii: Rodica Paraschiv și Emanoil Savin din partea PSD, Grațiela Gavrilescu, Teodor Meleșcanu și George Pană din partea ALDE, Roberta Anastase și George Ionescu din partea PNL, Cătălina Bozianu din partea PMP, Dan Rădulescu și George Marussi din partea USR.

  1. Implementarea proiectelor

Este ultima etapă a acestui demers. Ea va fi făcută de către Grupul de Lucru, cu sprijinul necondiționat al mediului politic, al administrației județene și locale, al specialiștilor din domeniu, al societății civile, al mediului de afaceri și mass media.