Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

caz-pucheni-spital-cancer.jpg

Are numai opt ani și jumătate. Pe 28 decembrie 2016, când toată lumea se pregătea de Anul Nou, familia Adinei a primit un verdict groaznic. Adina suferă de limfom non Hodgkin abdominal, o formă de cancer limfatic. Acum, fetița este internată la „Spitalul Maria Curie”.

 

Adina este în clasa a II-a, la Școala Generală din Pucheni. De două luni viața i-a devenit un adevărat coșmar. Părinții nu au nicio explicație la cât de rapid a evoluat boală. Diagnosticul este unul îngrozitor: cancer limfatic, „cu proliferare tumorală malignă de tip limfoid, cu celule de talie medie, cu arii întinse de necroză”... Pentru orice părinte un astfel de diagnostic este groaznic. Dar asta nu înseamnă că nu există speranță...

„În urmă cu două luni, am mers cu fetița la medic, la un control obișnuit. Fetița transpira foarte mult noaptea și avea abdomenul mărit. Medicul ne-a spus că trebuie să facem o ecografie, pe care oricum aș fi solicitat-o și eu. A fost diagnosticată cu limfon non Hodgkin abdominal, în stadiu IV. Este o formă de cancer în ultimă fază”, ne-a povestit tatăl copilei care a primit atunci și vestea care l-a îngrozit cel mai tare. „Medicii nu-i dădeau Adinei nicio șansă de viață. Avea tumori în tot abdomenul. De altfel, la scurt timp după internare, rinichii i-au cedat și fetița a intrat în comă. A fost stabilizată și a stat mai mult timp la Terapie Intensivă... Cu ajutorul lui Dumnezeu, rinichii au început să funcționeze. A urmat apoi prima cură de citostatice și, ca în orice fel de boală de acest fel, efecte adverse sunt tot timpul”, ne-a povestit tatăl copilei.

 

Costurile, recunoaște tatăl copilei, sunt foarte mari, chiar dacă într-o astfel de boală nu se impune momentan vreo intervenție chirurgicală. Vorbim de o alimentație specială, de medicamente, iar astea nu sunt singurele cheltuieli ale familiei. De când Adina s-a îmbolnăvit, tatăl fetiței a renunțat la serviciu, pentru că este tot timpul pe drumuri, la București... La fel și mama copilei. Aceasta a decis să devină însoțitor pentru a fi tot timpul aproape de fetiță.

Cei care pot să ajute familia pot dona bani în conturile RO80BTRLEURCRT0385278601 și RO33BTRLRONCRT0385278601, deschise pe numele mamei fetiței, Constantin Aurelia.