Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

Medicul Ion Nica, fostul șef al secției Obstetrică Ginecologie din cadrul Spitalului Municipal Câmpina, a fost condamnat definitiv pentru luare de mită la un an de închisoare cu suspendare.

 

Medicul a fost găsit vinovat pentru că a luat bani de la pacientele sale pentru a le acorda servicii medicale care în mod normal erau gratuite. Dr. Nica a fost achitat de cea de-a doua acuzație pentru care a fost deferit justiției, și anume pentru provocare ilegală a avortului. Medicul ginecolog nu mai este angajat al Spitalului Câmpina, după ce a decis să-și dea demisia în urma unui scandal pe care l-a avut cu colegii săi, dar și cu conducerea unității sanitare, dar profesează încă în mediul privat.

Medicul câmpinean a fost anchetat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova. În faza de urmărire penală, procurorii au verificat mai multe informații extreme de grave care planau asupra doctorului. Una dintre acestea se referea la faptul că în cadrul secției de ginecologie se folosea un medicament neomologat care ar fi provocat contracții uterine. Acest medicament, susțineau procurorii, ar fi fost achiziționat, pe piața neagră, de la un cetățean basarabean care venea frecvent în spital. Această acuzație nu a putu fi probată de anchetatori, astfel că medicul incriminat a ajuns în fața instanței doar cu acuzațiile de luare de mită și provocare ilegală de avort la femei care aveau o sarcină mai mare de 14 săptămâni, vârsta maximă a fătului până la care se poate întrerupe cursul sarcinii.
Despre medicul Ion Nica, procurorii au reținut în rechizitoriu că avea o cutie din carton în care erau ținute mănușile chirurgicale, dar și “donațiile” pacientelor Banii strânși în acest mod erau însușiți de dr Nica la sfârșitul programului.

 

Citește și: Scandalos. Ginecologul Ion Nica folosea un medicament neomologat pentru provocarea avortului

În urma condamnării definitive, medicul incriminat a rămas fără suma de 2700 lei, bani despre care procurorii spun că i-ar fi primit cu titlu de mită de la pacientele sale.

 

Eveniment
  • Vineri, 18 August 2017
  • De Roxana Tănase

Incendiu la o casă din Poiana Câmpina

Incendiul a izbucnit vineri după-amiază, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova, iar casa a ars în totalitate. Potrivit primelor informații, focul a cuprins o casă bătrânească, pe o suprafață...