Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

erou.jpg

Difuzată aseară de Observatorulph.ro, imaginea bărbatului cu piciorul amputat care a mers kilometri alături de manifestanți a devenit rapid virală și s-a transformat într-un fel de simbol al protestelor de la Ploiești. În această dimineață am reușit să-l identificăm și i-am solicitat mai multe informații despre el și despre ce l-a determinat să iasă în stradă alături de manifestanți.

 

Îl cheamă Olimpius Pârvulescu, are 42 de ani, este de fel din Ploiești. Acum locuiește în Bătești, un sat situat la 30 – 35 de kilometri distanță față de Ploiești. De acolo a venit aseară pentru a participa la mitingul din Ploiești. Împreuna cu Dana a întemeiat o familie fericită. Sunt părinții Ștefaniei, o fetiță de 5 ani. Ea este principalul motiv pentru care a ieșit aseara în stradă.
A făcut școala generală la la Școala 31 și a urmat cursurile liceului 1 Mai. Imediat după s-a angajat la RATP Ploiești de unde a plecat în armată. A făcut armata la Marină, și acolo a rămas fără picior: ”din cauza sarcinilor militare, m-au trimis la spital prea târziu.

După 6 luni de travaliu prin spitalele din București, mi-au amputat piciorul. Bucureștiul a fost ultima șansă.... Din păcate tumoarea se extinsese prea rapid”, explică Olimpius cum și-a pierdut piciorul.

 

Cu un picior amputat, Olimpius a mers aseară aproape cinci kilometri, la minus 5 grade Celsius, cot la cot cu ceilalți în jur de 6.000de manifestanți care au mărșăluit pe străzile Ploieștiului. De ce?

Reporter: V-am văzut aseară, la miting, și m-ați impresionat profund. N-am mai văzut demult atăta determinare pentru că îmi imaginez că nu este deloc simplu sa faci kilometri fără un picior. Ce v-a motivat să ieșiți în stradă?

Olimpius Pîrvulescu: Să știți că sunt un om normal. Din păcate nu am putut să fiu alături de protestatari până la capăt. Am fost până la McDonald, la Nord. Motivația mea este nesimțirea de care dă dovadă clasa politică.

Rep.: Sunteți activitst al vreunui partid? Nu ca asta ar fi ceva rău.

Olimpius Pîrvulescu: Nu, nu sunt membru sau activist de partid. Dacă văd un om drept, îl admir.

Rep.: Ați mai fost la astfel de manifestații? Știu eu, alte mitinguri sau adunări...

Olimpius Pîrvulescu: Nu

Rep.: Credeti că acest demers va avea vreo finalitate? La ce vor oamenii care ies în strada, mă refer.

Olimpius Pîrvulescu: Da, cred că o să schimbăm ceva. Și DA! Vin și azi, și mâine dacă e nevoie!

Rep.: Dacă ați fi față în față cu premierul Grindeanu sau cu președintele Dragnea, ce i-ați/le-ați transmite?

Olimpius Pîrvulescu: Auuu...grea întrebare. L-aș întreba dacă crede în Dumnezeu? Și l-aș mai întreba pe Grindeanu dacă vede în ce transformă această țară minunată. Dacă realizează că prin ceea ce face șterge 2.000 de ani de istorie și sute de ani de luptă împotriva hoției.