chirurgie plastica reconstructie fata

Un tânăr în vârsta de 22 de ani a ajuns ieri noaptea la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Ploiești, cu fața distrusă, după ce a intrat cu bicicleta într-un cap de pod. În ciuda faptului că avea țesuturile feței distruse, în urma unei intervenții care a durat trei ore, medicii de la Spitalul Județean i-au reconstruit fața.

Tânărul, din Vâlcănești, a suferit multiple leziuni ale părții inferioare și mijlocii a feței. Practic, în urma impactului, a avut fractură de piramidă nazală, cu distrugerea unei nări, avea toate țesuturile feței strivite, inclusiv buza superioară distrusă, precum și fracturi multiple la mandibulă. 

Intervenția chirurgicală a început de la ora 24.00 și a durat până la ora 03.00, fiind efectuată de dr. Andrei Gheorghe Zbuchea, șeful Secției de Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă - Arși, care a conlucrat cu o echipă multidisciplinară, formată din medic neurochirurg, medic anestezist, precum și din medici din cadrul Secției de Chirurgie Maxilo Facială , urmând ca tânărul să fie supus unei noi intervenții pentru refacerea mandibulei.

„Avea țesuturile feței strivite și multiple plăgi. În timpul operației, care a durat trei ore, s-a intervenit la nivelul nasului și a buzei superioare, intervenția fiind una complicată și ca urmare a sângerării abundente. În cazul tânărului se va interveni chirurgical, din nou, în cadrul Secției de Chirurgie Maxilo Facială din Spitalul Județean Ploiești, având în vedere că pacientul prezintă și o fractură la nivelul mandibulei”, a declarat pentru Observatorulph.ro dr. Andrei Gheorghe Zbuchea.

Tânărul se află în prezent la Terapie Intensivă și este în continuare intubat, starea acestuia fiind în continuare una gravă.

 

 

 

Social
  • Miercuri, 28 Iunie 2017
  • De Mihai Popescu

Vine canicula! 40 de grade prognozate la Ploiești

Începând de joi, 29 iunie, Prahova se va afla sub cod galben de caniculă, ce se poate transforma în cod portocaliu, în funcție de evoluția temperaturilor.  Potrivit prognozei ANM, valul de căldură se va...