accidente autospecile

De la începutul anului 2016 și până în prezent autospecialele de poliție prahovene au fost implicate în 26 de accidente rutiere. 

Dintre acestea 25 s-au soldat cu pagube materiale, iar unul singur cu vătămarea corporală a unei persoane. După cercetări s-a stabilit că în șapte cazuri din cele 26 vina a aparținut conducătorilor auto în calitate de polițiști. 

Angajații MAI găsiți vinovați de producerea accidentelor au fost sancționați contravențional în funcție de abaterea pe care au comis-o și care a dus la producerea accidentului și pe lângă asta le-au fost imputate cheltuielile de reparație a autospecialelor. 

Trebuie precizat că toate accidentele rutiere în care au fost implicate mașinile de poliție și care s-au produs din vina exclusivă a polițiștilor s-au soldat doar cu pagube materiale. 

La data de 3 martie 2016, un eveniment rutier soldat cu rănirea unei persoane și în care a fost implicată o autospecială MAI a avut loc în comuna Șirna, sat Varnița. Un biciclist care nu s-a asigurat la schimbarea direcției de mers a fost acroșat de autoturismul condus de polițiști. 

În această situație a fost întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, iar instanța de judecată va stabili și se face vinovat de producerea evenimentului rutier. 

 

Articole asemănătoare
Viața Prahovei
  • Sâmbătă, 27 Mai 2017
  • De Roxana Tănase

Posturi vacante în 15 primării din Prahova

Mai multe primării din Prahova au scos la concurs posturi vacante de referenți, consilieri, inspectori, dar și posturi pentru muncitori calificați și necalificați. Astfel, Primăria orașului Mizil...