Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

blocare sgu

Angajații SGU, care blochează mașini în Ploiești fără să aibă un proces verbal de contravenție al poliției rutiere, comit un abuz! Avocatul Alin Marcu a câștigat procesul cu SGU, instanța obligând conducerea societății Consiliului Local Ploiești să-i returneze taxa de blocare a mașinii în valoare de 110 lei. Procesul a durat însă un an și trei luni! Vezi documentul oficial la finalul textului.

 

Avocatul Alin Marcu a dat în judecată SGU Ploiești după ce angajații firmei care blochează mașinile parcate neregulamentar i-au imobilizat roata autoturismului său. 

Incidentul a avut loc în data de 1 octombrie 2014, pe strada Gabi Dobre, unde avocatul a parcat pentru a se prezenta la o secție a Tribunalului Prahova.

 

Când s-a întors la mașină, Alin Marcu i-a găsit pe angajații SGU blocând roata și a achitat taxa de 110 lei pentru a-și putea relua deplasarea.

Ulterior, acesta a contestat taxa de deblocare în instanță, care i-a dat dreptate.

Astfel, în sentința din 27 ianuarie 2016, Secția Contencios a Tribunalului Prahova a considerat ilegală perceperea taxei de deblocare a roții de către SGU în lipsa unui proces verbal întocmit de un agent al Poliției Rutiere.

Practic, judecătorul susține că o mașină nu poate fi blocată decât dacă există proba încălcării Codului Rutier și a sancționării șoferului de către un echipaj al Poliției Rutiere.

SGU a fost obligată să-i restituie avocatului taxa de 110 lei percepută în mod abuziv!

Observatorulph.ro a publicat o serie de articole privind abuzul SGU de blocare a mașinilor fără să fie însoțiți de polițiști.

Pot angajaţii SGU Ploieşti să blocheze maşini fără poliţişti, fie şi locali?

Mai mult, observatorulph.ro a sesizat Prefectura Prahova că HCL 227/2013 este ilegală având în vedere folosirea următoarei sintagme: "angajaţii SGU pot fi însoţiţi de poliţişti locali, care pot acorda sancţiuni". Acest limbaj evaziv folosit la redactarea hotărârii a fost sancţionat şi de Prefectura Prahova, la sesizarea observatorulph.ro. 
Detalii aici:  SGU NU MAI POATE BLOCA MAŞINI FĂRĂ POLIŢIŞTI! DOCUMENT OFICIAL

Vezi mai jos decizia Tribunalului Prahova privind ilegalitatea blocării mașinilor de către SGU fără polițiști rutieri!

1

2

3

4