Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

 

schuller

Medicii din spitalele ploieștene și din județ sunt sponsorizați de companiile farmaceutice, producătoare de medicamente, pentru participarea la diverse conferințe și simpozioane pe teme medicale, unde sunt invitați și au diverse roluri în cadrul evenimentelor. Astfel, medicii care tratează prahovenii și prescriu medicamente sunt practic sponsorizați de firmele care le produc. Continuăm prin a vă prezenta situația sponsorizărilor în cadrul secțiilor reumatologie și recuperare, medicină fizică și balneologie de la Spitalul Municipal Ploiești.

Citește și: Lista medicilor interniști din Schuller sponsorizați de producătorii de medicamente

 

Citește și: Toți oncologii de la Municipal- sponsorizați de companii farma

Citește și: Doctori plătiți de producătorii de medicamente. Cazul Schnelbach

Secția reumatologie

Doctor Petre Octavian, medic primar în cadrul secției mai sus amintite și șef de secție a obținut în anul 2015 17 sponsorizări de la 10 companii producătoare de medicamente în valoare totală de 28 273 lei.

Sponsorizările au fost făcute de firme precum ABBVIE, șase sponsorizări în valoare totală de 11 209 lei, Alfa Wassermann, o sponsorizare în valoare de 1 911 lei, Angelini Pharmaceuticals, două sponsorizări în valoare totală de 3 300 lei, Merck Sharp Dohme, două sponsorizări în valoare totală de 540 lei, Pfizer, trei sponsorizări în valoare totală de 660 lei, Sandoz, o sponsorizare în valoare de 1 341 lei, Sensiblu, o sponsorizare în valoare de 5 400 lei, Servier Pharma, o sponsorizare în valoare de 800 lei, Terapia, o sponsorizare în valoare de 1 620 lei, Teva Pharmaceuticals, o sponsorizare în valoare de 1 492 lei.

Potrivit Agenției Naționale a Medicamentului, sponsorizările au fost pentru participarea la diferite congrese și conferințe, dar și pentru cesiunea unor drepturi de autor.

Medic specialist Cristea Mihaela, medic specialist în cadrul secției reumatologie a Spitalului Municipal Ploiești, a fost sponsorizată de companiile farmaceutice cu o sumă totală de 5 133, bani proveniți din patru sponsorizări.

Firmele care au efectuat aceste sponsorizări sunt Angelini Pharmaceuticals, o sponsorizare în valoare de 1 025 lei, Pfizer, o sponsorizare în valoare de 660 lei, Sensiblu, o sponsorizare în valoare de 3 400 lei, Teva Pharmaceuticals, o sponsorizare în valoare de 48 lei.

Secția de Recuperare, Medicină Fizică și balneologie

Doctor Dumitru Carmen Mihaela, a primit în anul 2015 de la companiile producătoare de medicamente sponsorizări în valoare totală de 27 048 lei, în urma a 13 sponsorizări făcute de 7 producători de medicamente.

Firmele care au făcut sponsorizările sunt ABBVIE, patru sponsorizări în valoare totală de 6 495 lei, Alfa Wassermann, o sponsorizări în valoare de  3 153 lei, Merck Sharp Dohme, două sponsorizări în valoare totală de 664 lei, Pfizer, două sponsorizări în valoare totală de 10 268 lei, Teva Pharmaceuticals, două sponsorizări în valoare totală de 2 206 lei, UCB Pharma, o sponsorizare în valoare de 2 567 lei, Valeant Pharma, o sponsorizare în valoare de 1 695 lei.

Banii au constituit potrivit Agenției Naționale a Medicamentului, contravaloarea transportului la diferite evenimente, conferințe și congrese medicale atât din țară cât și din străinătate.

Doctor Bomboe Liliana Luminita, șef secție, a primit în anul 2015 sponsorizări în valoare de peste 45 000 de lei de la companiile producătoare de medicamente.

Sponsorizările au fost făcute de firme precum Angelini Pharmaceuticals, o sponsorizare în valoare de 2 438 lei, First Pharma Services, o sponsorizare în valoare de 1 350 lei, GEDEON Richter, o sponsorizare în valoare de 1 100 lei, Neola Pharma, o sponsorizare în valoare de 2 263 lei, Sensiblu, o sponsorizare în valoare 4 100 lei, Abbvie, trei sponsorizări în valoare totală de 7 517 lei, Alfa Wassermann, o sponsorizare în valoare de 1 281 lei, Berlin Chemie A. Menarini 1 177 lei, Pfizer, o sponsorizare în valoare de 9 608 lei, Sandoz, o sponsorizare în valoare de 1 341 lei, Teva Pharmaceuticals șapte sponsorizări 10 661 lei, UCB Pharma, o sponsorizare în valoare de 1 801 lei, Worwag Pharma o sponsorizare în valoare de 1780 lei.

Sponsorizările au servit pentru transportul la diverse evenimente medicale, taxe de participare, dar și participarea la diverse simpozioane și congrese, potrivit Agenției Naționale a Medicamentului.

Doctor Dinu Luminița, medic primar în cadrul secției de Recuperare, Medicină Fizică și balneologie, de la Spitalul Municipal a primit în anul 2015 patru sponsorizări în valoare totală de 6230 de la trei producători de medicamente.

Sponsorizările au fost făcute de Berlin Chemie A. Menarini, o sponsorizare în valoare de 1 535 lei, Pfizer, două sponsorizări în valoare totală de 3 496 lei, Terapia, o sponsorizare în valoare de 1 200 lei.

Potrivit Agenției Naționale a Medicamentului sponsorizările au fost efectuate în vederea participării la forumuri și conferințe medicale atât în țară cât și în străinătate.

Articolul se bazează pe informațiile publicate pe site-ul Agenției Naționale a Medicamentului privind declarațiile făcute de medici cu privire la aceste sponsorizări, dar și declarațiile firmelor care au făcut sponsorizările.

Totodată au fost folosite informații puse la dispoziție de motorul de căutare implementat pe blog-ul datavizuri.blogspot.com, datele folosite de acesta fiind obținute printr-o metoda de scraping de pe site-ul Agenției Naționale a Medicamentului.

bomboe

bomboe2

bomboe agentie

carmen dumitru

carmen dumitru agentie

cristea mihaela

cristea mihael

petre octavian

petre octavian agentie