giratoriu

 

Sâmbătă, 28 mai, se va deschide circulația pe singurul giratoriul suspendat din țară, situat la limita localităților Blejoi și Păulești, pe DN 1A.

 
Anunțul a fost făcut de Mircea Cosma, președintele Consiliului Județean Prahova, în exclusivitate pentru observatorulph.ro. 
 
"Sâmbătă inaugurăm giratoriul. S-au făcut testele, probele de rezistență, inspecția tehnică, iar acum se lucrează la marcajele din dreptul rosturilor care au tot fost întârziate din cauza ploilor," a precizat Mircea Cosma.
 
Lucrările la primul sens giratoriu suspendat din România au început în anul 2013, iar execuția a avut o întârziere de aproape un an. Pasajul rutier este construit în Blejoi, deasupra celei mai aglomerate şi periculoase intersecţii din Prahova, situată la ieşirea din Ploieşti (pe DJ 102) către Păuleşti, Braşov (DN 1A) şi Buzău (DN 1B).

Valoarea contractului a fost asigurată din fonduri europene, aproximativ 79 milioane de lei din care Consiliul Judeţean Prahova a suportat aproape 3,3 milioane de lei.
foto: Facebook Andrei Țurcanu

 

Articole asemănătoare
Miliția Consumatorului
  • Miercuri, 21 Iunie 2017
  • De Redacția Observatorulph.ro

Electrica, acuzată că dă vina pe păsări pentru întreruperile de curent

Blejoi
  • Marți, 20 Iunie 2017
  • De Observatorul Prahovean

Junior cup la Blejoi. Lista câștigătorilor

Este deja tradiţie la Blejoi, pentru copii vara începe mai întâi cu Junior Cup, abia apoi vine şi vacanţa mare. Premiile mari, tentaţia de a fi campion şi vedetă pentru cel puţin o zi, s-au dovedit...