Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

Autocarul implicat în accidentul din această dimineață de pe centra de Vest a Ploieștiului aparține societății Darco Impex SRL din Ploiești, care are licență valabilă de transport persoane pe ruta Ploiești - Mănești - Cocorăștii Colț.

Stefan Crivăt, șeful serviciului Rutier Prahova, a precizat că autobuzul avea inspectia tehnică la zi și era valabilă până în aprilie 2016. Pentru a se stabili cauza exactă a accidentului, polițiștii așteaptă un raport de la specialiștii din cadrul Inspecotratul de Stat pentru controlul transportului rutier, cei care vor decide dacă autocarul a avut o defecțiune tehnică sau la mijloc este vorba despre o eroare umană.

Acestea sunt datele oficiale, însă la locul accidentului au venit rudele victimelor, care au adus acuze grave operatorului de transport.

Oamenii spun că autobuzele nu ar avea o stare tehnică tocmai bună și că adesea sunt transportați mai mulți pasageri, mulți dintre ei elevi de liceu, decât numărul de locurilor disponibile.

Cu această cursă de la 6 dimineața merg la școală elevii din patru localități aflate în imediata apropiere a Ploieștiului.