- Publicitate -

Aleşii se „bat” în case, maşini şi bijuterii! Avem şi consilieri săraci

averi

Criza economică nu i-a afectat prea mult pe aleșii locali ploieșteni. Unii sunt de departe campioni la capitolul proprietăți și maşini. Și, curios, mulți nu au proprietăți în Ploiești, ci în localitățile învecinate. De departe, cel mai bogat consilier local este George Botez. Avem însă și aleşi locali săraci, la capitolul terenuri, case şi autoturisme.

- Publicitate -

Campion în domeniul proprietăților este alesul local George Botez, care îl depășește de departe pe primarul municipiului Ploiești, Iulian Bădescu, care deține două terenuri, un apartament și o casă de locuit, toate în București. Consilierul local liberal George Botez a menționat în declarația de avere patru terenuri intravilan în Ploiești, două achiziționate în comun cu alte persoane fizice, unul în Sinaia, unul în Cornu și alte două terenuri extravilan la Valea Călugărească și la Blejoi. La capitolul clădiri, Botez a menționat trei case de locuit în Ploiești și o casă de vacanță în Sinaia. A menționat cinci autoturisme: un Fiat Ducato, înregistrat pe fundație, un VW Pasat, un Audi Q7 și o Dacia Logan, trecute pe cabinetul de avocatură, și un Renault Kangoo, proprietate personală. În 2012 a înstrăinat contra sumei de 5.600 de euro un VW Polo, iar în 2013 a vândut, cu 154.766 lei, un teren. A mai precizat că deține bunuri în bijuterii și ceasuri în valoare estimativă de 44.000 de euro.

Pe locul doi se situează viceprimarul municipiului Ploiești, Iulian Teodorescu (PNL), care deține trei terenuri în intravilan, trei case de locuit și un apartament, toate în Ploiești. Ca autoturism a menționat în declarația de avere un Audi A4.

Cel de-al doilea viceprimar al Ploieștiului, Raul Petrescu (PP-DD), are un apartament, achiziționat prin credit, scadent în 2043.

Consilierul local PSD Iolanda Băzăvan a trecut în declarația de avere un teren la Plopu și un apartament în Ploiești, precum și două autoturisme. Este vorba de o Toyota Yaris și un VW Golf, cumpărat în 2010, prin credit auto.

Băzăvan Larisa, consilier local PDL, deține un teren intravilan la Păulești, în Găgeni, și alte două terenuri în extravilan în Târgșorul Vechi (moștenire) și la Șoimari (donație). În declarația de avere a mai menționat o casă de vacanță la Păulești. Ca autoturisme a menționat un VW Polo, dobândit prin leasing, și un Ford Focus, cumpărat în 2007.

Colegul său, Iulian Bolocan (PDL), deține trei terenuri în intravilan, două în Ploiești și unul în Bucov, și două case de locuit în Ploiești, din care una obținută prin moștenire. Ca autoturism a menționat un WV Jetta.

- Publicitate -

Consilierul Cosma Marcian (PNL) a menționat în declarația de avere un teren intravilan în Păulești, o casă de locuit în Păulești și un spațiu comercial în Ploiești. Dețin un Ford Mondeo, cumpărat în 2005, și un Land Rover, achiziționat în 2006.

Sanda Drăgulea, consilier local PSD, a menționat în declarația de avere un teren intravian și două case de locuit, toate în Ploiești, precum și bijuterii în valoare de 50.000 de euro, achiziționate în perioada 1982 – 2012.

Fost viceprimar al municipiului Ploiești, Cristian Dumitru, consilier local PNL, a menționat în declarația de avere un teren intravilan, două forestiere și trei agricolae în Păulești, precum și o casă de vacanță în Păulești. La capitolul autoturisme, a menționat o Dacie, din 1997, un „W” și o rulotă.

- Publicitate -

Consilierul Ionuț Ionescu (PNL) a menționat un teren intravilan și o casă de locuit în Ploiești și un autoturism.

Adrian Lupu, consilier PNL, deține un teren agricol la Hârșești, în județul Argeș. Deține trei aparamente, o casă de locuit (donată) și două case de vacanță.

Radu Mateescu, proaspăt validat consilier local, deține patru terenuri: trei intravilan (Valea Călugărească, Ploiești, Posești) și un teren în Posești menționat la alte categorii. Are două case de locuit, în Ploiești și în Valea Călugărească și deține un autoturism Hyundai, achiziționat în 2007.

- Publicitate -

Consilierul local Minea Constantin (PP-DD) a menționat în declarația de avere un teren intravilan și o casă în Ploiești. Are trei autoturisme: o Dacia Supernova, un Fiat Seicento și un Opel Vectra.

Consilierul local Paul Palaș a menționat trei terenuri, două agricole la Râfov și Ciolpani, și unul intravilan în Ploiești, unde are și un apartament. Ca autoturism a menționat un Volkswagen, cumpărat în 2010.

George Pană, consilier local PC, a menționat un apartament și o casă de locuit, ambele în Ploiești, iar ca autoturisme a trecut o Dacie și un Hyundai.

- Publicitate -

Constantin Popa, ales în 2012 pe listele USL, din partea PSD a menționat două terenuri intravilan, la Aluniș și la Ploiești, precum și o casă de locuit la Ploiești și o casă dce vacanță la Aluniș.

Gheorghe Sârbu, consilier local PDL, deține un apartament în Ploiești și o casă de vacanță în construcție la Cheia. Ca autoturism a menționat o Skoda Fabia, achiziționată în 2007.

Colega sa din PDL, Marilena Stanciu, are un apartament în Ploiești și un autoturism Hyundai Accent.

- Publicitate -

Fost viceprimar al Ploieștiului, Radu Socoleanu, a menționat în declarația de avere două terenuri intravilan, o casă de locuit și un spațiu comercial, toate în Ploiești. Ca autoturism a trecut în declarația de avere un Opel, cumpărat în 1996.

Nicolae Șuga, consilier local PDL, a menționat două terenuri, unul agricol, în comuna Bălcescu (județul Teleorman, și unul intravilan în Drăgănești. Deține și două apartamente în Ploiești, precum și un autoturism Peugeot, achiziționat în 2010.

Cei mai săraci consilieri în proprietăți

Surprinzător sau nu, la Ploiești, avem și consilieri săraci, la capitolul proprietăni, bijuterii sau autoturisme. Unul dintre ei este consilierul Cristian Ganea (PSD). Acesta nu deține proprietăți sau autoturisme, dar nici bunuri de valoare. Are însă două credite, în valoare de peste 128.000 de euro, unul dintre ele scadent în 2029 și altul în 2030. Nici Sorin Constantin (PDL) nu a avut de declarat niciun bun, nicio casă și niciun teren. În topul celor care nu excelează în bunuri, se numără și Răzvan Ursu, care are un singur apartament în București, dar și Robert Vâscan, care deține numai un autoturism Ford. Consilierul local Paulica Dragușin (PDL) a menționat numai un apartament în Ploiești.

 

 

Provocarea observatorul prahovean

- Publicitate -

Sondaj Observatorul Prahovean

Ai ceva de spus despre articol? Lasă un comentariu aici

Comentariul tău
Numele tău

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0785 075 112, pe WhatsApp sau Signal.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

- Publicitate -

Articole asemănătoare

Ploieștiul a ratat investiții majore în sistemul de apă și canalizare, deși autoritățile au avut soluția încă din 2021

În 2024, Municipiul  Ploiești încă mai are zeci de străzi fără apă curentă și canalizare. Cei mai afectați sunt locuitorii din cartierele mărginașe, precum...

Gara de Sud din Ploiești a ajuns focar de infecție și nimeni nu ia nicio măsură – FOTO

Jeg, mizerie, gunoi, paragină, astea sunt cuvintele care definesc orașul Ploiești din punct de vedere al administrației, astea sunt definitorii și pentru Gara de...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Ultimele știri

Ploieștiul a ratat investiții majore în sistemul de apă și canalizare, deși autoritățile au avut soluția încă din 2021

În 2024, Municipiul  Ploiești încă mai are zeci de străzi fără apă curentă și canalizare. Cei mai afectați sunt locuitorii din cartierele mărginașe, precum...

Gara de Sud din Ploiești a ajuns focar de infecție și nimeni nu ia nicio măsură – FOTO

Jeg, mizerie, gunoi, paragină, astea sunt cuvintele care definesc orașul Ploiești din punct de vedere al administrației, astea sunt definitorii și pentru Gara de...

De duminică România intră în Schengen aerian. Ce se va întâmpla la aeroport

Începând cu duminică, 31 martie 2024, România intră în spaţiul Schengen, dar doar aerian şi maritim. Aderarea la spaţiul Schengen terestru încă nu este...

Ce sancțiuni au fost dispuse în cazul bebelușilor încurcați la maternitatea Ploiești

O singură asistentă a fost găsită vinovată în cazul bebelusilor încurcați la externare, la maternitatea din Ploiești, în luna februarie a acestui an. Aceasta...

Află cum poți sprijini campania de informare publică a colegului Mihai Nicolae

Colegul nostru, Mihai Nicolae, s-a aflat astăzi în a patra zi a campaniei sale de informare a cetățenilor despre starea critică în care se...
Emisiuni
- Publicitate -

Noi mărturii ale foștilor angajați ai firmei SC Olimp Universal Grup SRL, din Ploiești, acuzată că a „țepuit” salariații și clienții: „Managerul mă punea...

După publicarea articolului Foști salariați ai firmei de construcții SC Olimp Universal Grup SRL, din Ploiești, reclamă faptul că au fost țepuiți. Angajator: „nu...

Electrica Furnizare își disperă clienții! Facturi întârziate și ”încărcate”

Jurnaliștii Marius Nica, Mihai Nicolae și Claudiu Vasilescu au discutat la Observatorul Prahovean LIVE despre facturile emise cu întârziere de Electrica, dar și despre...

De ce merită să investești în decorarea locuinței cu piatră naturală. Care sunt avantajele

Într-o lume în care sustenabilitatea și durabilitatea devin criterii esențiale în alegerile noastre cotidiene, piatra naturală se distinge ca o opțiune preferată pentru amenajări...

Cum au fost sancționați poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să comită tragedia de la 2 Mai

În vara anului trecut, Vlad Pascu, un șofer drogat, a provocat un accident rutier în zona Stațiunii 2 Mai. În urma impactului, au murit...

Se asfaltează Bulevardul Castanilor. Cum vor circula șoferii

Primăria Ploiești anunță că vineri, 29 martie, vor fi reluate lucrările de reparație la Bulevardul Independenței. În prima etapă se va turna stratul de asfalt...
Emisiuni
- Publicitate -