Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

LAURA-DINCA-SI-CRISTIAN-BOUREANU-1.jpg

Parchetului Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti anunţă că procurorii au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a lui Cristian Boureanu, cercetat în arest preventiv, pentru trei infracţiuni de ultraj, şi a Laurei Dincă, pentru mărturie mincinoasă.

 

În rechizitoriu se precizează că, "în 9 iunie, în jurul orei 01:30, Cristian Boureanu, aflat pe locul din dreapta-faţă într-un autoturism oprit în trafic în zona Piaţa Charles de Gaulle de către un echipaj de poliţie rutieră, a devenit violent la momentul solicitării documentelor de identitate de către un agent de poliţie. Boureanu l-a ameninţat pe acesta, i-a prins degetele mâinii drepte prin închiderea portierei autoturismului, i-a răsucit mâna stângă, i-a rupt cămaşa uniformei de serviciu şi l-a lovit cu genunchiul în zona inghinală, provocându-i leziuni care pot necesita 15-20  zile de îngrijiri medicale." De asemenea, fostul deputat i-a amenintat pe cei doi poliţişti din echipaj, mai spun procurorii.

Anchetatorii mai arată că Laura Dincă, prietena lui Cristian Boureanu, care se afla cu acesta, a fost audiată ca martor în 9 iunie şi în 6 iulie şi "a făcut afirmaţii mincinoase şi a creat o situaţie favorabilă inculpatului". Procurorii spun că declaraţia pe care Laura Dincă a dat-o în 6 iulie a fost în contradicţie cu declaraţia anterioară şi cu probatoriul din acest caz, informează news.ro

 

Fostul deputat Cristian Boureanu a fost dus în Arestul Central al Poliţiei Capitalei în 10 iunie, după ce pe numele său a fost emis un mandat de arestare preventivă pe 30 de zile, pentru ultraj. Dosarul a fost trimis, spre soluţionare, Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti.

 

Național
  • Vineri, 11 August 2017
  • De Mihai Popescu

Cristian Boureanu va fi eliberat

După două luni de arest preventiv, Cristian Boureanu va fi eliberat astăzi. Decizia magistraților de la Tribunalul București este definitivă. Fostul deputat va rămâne sub control judiciar în dosarul în care...