Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

minora-coma-intoxicatie-acuta-medicamentoasa.jpg

Minora, împreună cu alte două adolescente surori, de 13 și de 16 ani, din Ariceștii Zeletin a intrat în comă după ce a înghițit carbamazepină, un antiepileptic cu proprietăți sedative și tranchilizante.

Una dintre cele trei minore avea medicamentul prescris de medic ca urmare a faptului că suferea de depresie. Se pare că ea le-ar fi spus celorlalte două minore că medicamentul crează o stare de euforie.

Una dintre minore, cea în vârstă de 14 ani, a intrat în comă. Aceasta a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Ploiești, apoi la Spitalul de Pediatrie și, în final, a fost transferată la Spitalul Grigore Alexandrescu din București, fiind diagnosticată cu intoxicație acută voluntară medicamentoasă 

Celelalte două minore, de 13 și de 16 ani, au fost duse la Spitalul de Pediatrie Ploiești.

Medicamentul care a stat la baza intoxicației acute voluntare este recomandat pentru tratamentul anumitor tipuri de epilepsie, durerilor nervoase de tipul nevralgiei trigeminale şi glosofaringiene (dureri la nivelul feței, maxilarelor, limbii, gâtului) și durerilor din neuropatia diabetică, dar are proprietăți sedative.

 

Poliția a demarat cercetări pentru a stabili cum anume s-a întâmplat incidentul și a sesizat Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova.

 

Viața Prahovei
  • Sâmbătă, 22 Iulie 2017
  • De Roxana Tănase

Caniculă și cod galben de ploi în Prahova

Meteorologii au emis un cod galben de ploi valabil în mai multe localități din Prahova. În rest, temperaturile vor urca până la 34 de grade Celsius. Potrivit ANM, codul galben este valabil astăzi în...