Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

actiuni-milice-razie-p.jpg

Week-end-ul trecut, poliţiştii au desfășurat mii de acţiuni și controale, în toată țara, pe toate liniile de muncă, pentru creşterea gradului de siguranță, prevenirea infracţiunilor, combaterea evaziunii fiscale şi un trafic rutier mai sigur. În trei zile de acţiuni intensificate, dispuse de inspectorul general al Poliției Române, chestor principal de poliţie Bogdan Despescu, polițiștii au constatat peste 1.000 de infracţiuni şi au aplicat zeci de mii de amenzi contravenţionale.   

 

În perioada 12-14 mai a.c., peste 100 de poliţişti prahoveni s-au aflat zilnic în teren, acţionând, în sistem integrat, pe tot teritoriul județului, în toate domeniile din competență.

Poliţiştii de ordine publică  au desfășurat, în cele 3 zile, 11 acțiuni pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale (mai ales în zona discotecilor, barurilor, club-urilor şi a altor localuri).

 

Aceștia au constatat 3 infracțiuni și au aplicat 315 sancţiuni contravenţionale, dintre care 79 la Legea nr. 61/1991 privind ordinea și liniștea publică, 72 la Legea nr. 12/1990 pentru protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite și 12 la Legea nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor .

Pentru salvarea de vieți, prevenirea accidentelor de circulaţie şi fluidizarea traficului rutier, poliţiştii de la circulație au acționat în permanență pe arterele rutiere ale județului. Au fost constatate 5 infracțiuni rutiere (dintre care 4 pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului) și au aplicat 529 de sancţiuni contravenţionale (7 pentru alcool, 174 pentru viteză și 41 pietonilor), au reținut 39 de permise de conducere și au retras 4 certificate de înmatriculare.

Poliţiştii specializați în arme, explozivi și substanțe periculoase, în urma acțiunilor desfășurate, au aplicat două sancţiuni contravenţionale Legea nr. 295/2004 privind regimul armelor şi al muniţiilor, în valoare de 12.000 de lei. De asemenea, au indisponibilizat 15 arme, anulând posesorilor acestora dreptul de deținere.

Poliţiştii de investigaţii criminale  au efectuat 17 verificări la persoane aflate în arest la domiciliu, constatându-se o încălcare a măsurilor dispuse de instanța de judecată.

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice  au acționat pentru prevenirea şi combaterea infracțiunilor economico-financiare, constatând o infracțiune prevăzută de codul vamal. De asemenea, au efectuat 4 percheziții și au aplicat 38 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 22.000 de lei.

Totodată, au indisponibilizat bunuri în valoare de peste 350.000 de lei, dintre care aproape 10.500 de litri de băuturi alcoolice.