Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

sofer-beat.gif

Tot mai mulți șoferi se urcă băuți la volan sau gonesc cu viteză de autostradă prin localitate. Asta au constatat polițiștii prahoveni în urma raziilor efectuate în ultimele 24 de ore.

 

Accidentul de pe centura Ploieștiului, provocat de un șofer beat

Astfel, o patrulă din cadrul Secției Rurale nr. 6 Ciorani a depistat un conducător auto care se afla va volan sub influența alcoolului. Acesta se deplasa pe DN 1D, pe raza comunei Ciorani. Fiind testat cu etilotestul, aparatul a indicat o valoare de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, a fost condus la spital pentru a i se recolta probe biologice de sânge. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspesctul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

Gestul făcut de un șofer a atras atenția polițiștilor din Ploiești. Ce au descoperit

 Alți 60 de șoferi au fost amendați ieri de politiștii rutieri pentru depășirea vitezei legale.  Printre aceștia s-au numărat și doi conducători auto care circulau cu mai mult de 50 km/h peste limita legală. Unul dintre aceștia a fost reperat de aparatul radar în localitatea Bărcănești, cu 122 km/h, iar un altul în zona localității Bănești, cu 166 km/h. Amândoi au fost sancționați contravențional, totodată luându-se și măsura complementară de reținere a permisului în vederea suspendări exercitării dreptului de a conduce pe drumurile publice.

Filtre pe drumurile din Prahova: șoferi beți, vitezomani sau fără permis

Și polițiști din cadrul Biroului Rutier Ploiești au organizat o acțiune pe raza municipiului având ca scop identificarea și sancționarea conducătorilor auto care nu acordă prioritate de trecere pietonilor angajați regulamentar în traversarea sectorului de drum și a pietonilor care traversează prin loc nepermis. Au fost aplicate 21 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 5.580 lei, și au fost reținute patru permise.