Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

civili

Siguranța călătoriilor pe mijloacele de transport în comun reprezintă un subiect sensibil în Ploiești. De multe ori elevii ajung la liceu sau acasă agresați sau fără bunurile de valoare după ce sunt victimele unor grupuri de persoane, de cele mai multe ori de etnie romă, puse pe scandal. 

 

Strigător la cer este că de teamă sau din indiferență ceilalți călători nu intervin ajungându-se în situații absurde precum eleve pipăite în văzul tuturor și elevi scuipați, loviți și amenințați. 

Situația este cunoscută de IJP Prahova și Poliția Locală, iar oamenii legii au acționat în ultimele zile pe autobuzele din Ploiești atât pe linie prevenire cât și de combatere a acestor fapte antisociale. 

 

Mai mult decât atât între Poliția Locală și TCE există un protocol prin care agenții de ordine publică sunt solicitați să fie prezenți pe traseele aglomerate și pe care incidența unor astfel de fapte este mare, în baza unei situații raportate de operatorul de transport.

Totodată polițiști de proximitate și de prevenire au desfășurat recent o activitate pe linia prevenirii furturilor din genți și buzunare în autobuzele și stațiile TCE.

Călătorilor de pe ruta Centru-Gara de Sud-UPG și retur li s-a explicat modul de operare al persoanelor puse pe scandal și pe furturi, dar și cum să acționeze dacă sunt martorii unor astfel de fapte - alertarea Poliției cât mai repede prin 112. 

Hoții din buzunare la Ploiești: metode și locuri preferate. Cum te ferești

Mai mult decât atât în autobuzele TCE vor fi în continuare prezenți Polițiști din cadrul serviciului de investigații criminale care acționează în civil și care vor interveni ori de câte ori siguranța călătorilor este pusă în pericol.

poloc autobuze