Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

actiune treceri2

Joi Serviciul Rutier Prahova efectuează o acțiune rutieră pe raza municipiului Ploiești în zonele aglomerate, cu risc ridicat de accidente. Activitatea polițiștilor ploieșteni de astăzi se înscrie în calendarul acțiunilor naționale și este centrată cu precădere pe neacordarea priorității la trecerile de pietoni. 

 

Încă de la ora 10.00, efectivele rutiere au fost prezente în zonele cu risc ridicat de accidente rutiere în care victime sunt pietonii și nu numai. Astfel, polițiștii au putut fi văzuți în Bariera București, zona centrală, sensul giratoriu de la Catedrală, Caraiman. 

În doar două ore oamenii legii a aplicat 24 de sancțiuni, au reținut 7 permise de conducere pentru neacordarea de trecere a pietonilor, iar 6 pietoni au fost sancționați pentru indisciplină. 

 

În ultimele nouă luni din anul 2016 au avut loc 44 de accidente, care s-au soldat cu decesul a trei persoane și rănirea gravă a altor 42, cu toate astea însă față de aceiași perioadă a anului trecut s-au înregistrat mai puțin accidente rutiere cu 31. 

Principala cauză accidentelor în care victime sunt pietonii o constituie neacordarea priorității la trecerile de pietoni, indisciplina acestora din urmă reprezentând un procent insignifiant. 

Polițiștii rutieri vor continua acțiunea pe raza municipiului până la ora 14.00