vot

Un bărbat din județul Buzău a fost trimis în judecată de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte după ce a fost prins că a votat de două ori în timpul alegerilor pentru desemnarea europarlamentarilor.

Ancheta în acest caz a început în urma unei sesizări pe care au primit-o procurorii prahoveni. Surse apropiate anchetei au precizat că bărbatul în cauză, domiciliat într-o comună din județul Buzău, a votat de două ori la alegerile europarlamentare din anul 2014, odată în localitatea lui de domiciliu și a doua oară într-o secție de votare din zona Vălenii de Munte.
 
Ciprian Reveica și-a recunoscut fapta, el declarând că în ziua votului a fost sub influența băuturilor alcoolice și nu a știut ce face. Asta nu a fost o scuză admisă de lege, așa că omul a fost trimis în judecată pentru fraudă electorală.
 
Este cel de-al doilea caz de acest gen instrumentat de procurorii prahoveni. În urmă cu doi ani, pe rolul secției penale a Judecătoriei din Câmpina, s-a aflat un dosar în care Gabriel Briscan (PSD), fostul viceprimar al comunei Brebu, dar și Nicolae Stoica, consilier local PLR, au fost trimiși în judecată de procurorii din Câmpina sub acuzația de corupere a alegătorilor.
 
Cei doi au fost condamnați, în 2015, de către Judecătoria Câmpina la un an de închisoare cu suspendare și interzicerea dreptului de a mai fi ales în funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat pe o perioadă de doi ani.

 

 

 

Articole asemănătoare
Eveniment
  • Luni, 24 Aprilie 2017
  • De Mihai Popescu

Incendiu la o gospodărie din Florești

În această după-amiază a izbucnit un incendiu la o gospodărie din comuna prahoveană Florești. A ars o suprafață de 60 de mp de acoperiș la o anexă, la fața locului ajungând două echipaje cu 12...

Viața Prahovei
  • Luni, 24 Aprilie 2017
  • De Roxana Tănase

Alegeri parţiale în Prahova

Aproximativ 30.000 de prahoveni aștepati pe 11 iunie la vot să-şi aleagă primarul. Alegerile parţiale, pentru desemnarea primarilor, vor avea loc pe 11 iunie. Atenţie, însa! Campania electorală va...