chirila dna

Astăzi s-au reluat audierile la DNA Ploiești în dosarul Ponta-Blair. În jurul orei 11:00 a ajuns la sediul Parchetului Anticorupție Sorin Adrian Chirilă, vărul  soţiei deputatului PRU, Sebastian Ghiță.

Tot astăzi s-a prezentat la DNA Ploiești și Ionuț Iordăchescu, angajat Asesoft și asociat la Federal Media Partener, firma prin care l-ar fi adus în România pe fostul premier britanic, Tony Blair, ca să câștige Victor Ponta capital electoral.
Chirilă este suspectat de procurori că ar fi fost "cărăușul" sumei de 220.000 de euro de la deputatul Ghiță pentru Victor Ponta, pentru a-l nominaliza candidat din partea PSD pentru Camera Deputaților în Prahova.
Ulterior, banii ar fi fost folosiți de Ponta pentru vizita fostului premier britanic Tony Blair în România (detalii AICI).

Potrivit anchetatorilor, intermediarul celor 200.000 de euro ar fi fost Sorin Chirilă, vărul soției deputatului Sebastian Ghiță. 

Numele acestuia apare în referatul procurorilor DNA (serviciul teritorial Ploiești) într-un alt dosar privind  metodele de spălare de bani și interpușii folosiți de Sebastian Ghiță în afaceri pe care acesta nu și le asumă. Riseproject a publicat pasaje din acest referat AICI.

VIDEO Sorin Chirilă a ajuns la sediul DNA Ploiești:

 

Articole asemănătoare
Social
  • Vineri, 23 Iunie 2017
  • De Observatorul Prahovean

Sebastian Ghiță, audiat prin videoconferință

Fostul deputat PSD de Prahova, Sebastian Ghiță, va fi audiat prin videoconferință. Comunicatul Tribunalului Prahova: La termenul de judecată acordat la data de 22.06.2017, în dosarul nr....