Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

vulpe vaccinata

Începutul lunii octombrie aduce în Prahova startul campaniei naționale de vaccinare orală a vulpilor împotriva rabiei. Potrivit unui comunicat al DSVSA, vaccinarea se va desfășura prin răspândirea pe cale aeriană a unor momeli vaccinale. 

 

Acțiunea face parte din ”Programul Strategic privind supravegherea, controlul și eradicarea turbării la vulpe în România”. În județul Prahova sunt 43 de fonduri de vânătoare cu o suprafață totală de 4 002,1 km pătrați și un efectiv de vulpi de 1 503 capete.

Acțiunea de administrare aeriană a momelilor vaccinale la nivel național a debutat începând cu 26,09,2016 când primele avioane au decolat de pe aerodromul Clinceni spre fondurile de vânătoare. Această campanie aeriană va fi urmată și de una de administrare manuală a momelilor. 

 

În pădurile și pe fondurile de vânătoare din Prahova urmează să ajungă la finalul campaniei 1 650 de momeli vaccinale pe cale aeriană. Vezi mai jos comunicatul complet al ANSVSA cu privire la campanie: 

ansvsa1

ansvsa2

4 pliant RABIE 2jpg

Afis 500 X 700 tipar cmyk 300 oct nov

 

Viața Prahovei
  • Sâmbătă, 19 August 2017
  • De Roxana Tănase

Caniculă și disconfort termic în Prahova

Meteorologii au emis o informare de caniculă și disconfort termic care este valabilă până astăzi, inclusiv în Prahova. Potrivit ANM, astăzi vremea va fi călduroasă în toate regiunile. „Se vor...

Eveniment
  • Vineri, 18 August 2017
  • De Roxana Tănase

Incendiu la o casă din Poiana Câmpina

Incendiul a izbucnit vineri după-amiază, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova, iar casa a ars în totalitate. Potrivit primelor informații, focul a cuprins o casă bătrânească, pe o suprafață...