Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

tantar

Inca un roman si-a pierdut viata dupa ce a fost infectat cu virusul West Nile, transmis prin intepatura de tantar, numarul deceselor ajungand astfel, la sase. Două cazuri provin din Prahova.

 

Specialistii Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile nu au dat detalii despre ultima victima a virusului sau in ce spital s-a inregistrat decesul. Din cauza riscului de transmitere a virusului, mai multe centre de tranfuzie sanguina din tara sunt in alerta si nu mai primesc donatori din localitatile in care au fost confirmate astfel de cazuri.

Reprezentantii Ministerului Sanatatii au precizat ca in aceasta perioada acorda o atentie extrem de mare acestui fenomen si ca toate persoanele care urmeaza sa fie supuse unei interventii chirurgicale sunt verificate pentru a se evita o eventuala contaminare si ca e posibil ca munca chirurgilor sa fie ingreunata, dar nicio operatie nu a fost amanata.

Virusul West Nile are trei efecte diferite asupra oamenilor: o infectie asimptomatica, un sindrom de febra usoara numit febra West Nile si meningita sau encefalita West Nile. Maladia este transmisa de tantari.

65 de persoane au contactat acest virus – cele mai multe in Bucuresti (14 cazuri) si Braila (12 cazuri). Virusul a fost semnalat in alte 15 judete ale tarii (n.r. inclusiv două cazuri în Prahova). Medicii recomanda populatiei sa evite expunerea la tantari purtand imbracaminte cu maneci lungi si pantaloni lungi, sa utilizeze substante chimice repelente de tantari, sa impiedice patrunderea insectelor in casa (plase de protectie), sa asigure desecarea baltirilor de apa din jurul gospodariilor, sa indeparteze recipientele de apa statuta si gunoiul menajer.
sursa: stirileprotv.ro

 

Viața Prahovei
  • Sâmbătă, 19 August 2017
  • De Roxana Tănase

Caniculă și disconfort termic în Prahova

Meteorologii au emis o informare de caniculă și disconfort termic care este valabilă până astăzi, inclusiv în Prahova. Potrivit ANM, astăzi vremea va fi călduroasă în toate regiunile. „Se vor...

Eveniment
  • Vineri, 18 August 2017
  • De Roxana Tănase

Incendiu la o casă din Poiana Câmpina

Incendiul a izbucnit vineri după-amiază, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova, iar casa a ars în totalitate. Potrivit primelor informații, focul a cuprins o casă bătrânească, pe o suprafață...