Control ITM

Control al polițiștilor soldat cu dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de primirea la muncă a unui număr mai mare de 5 persoane fără a avea încheiate contracte individuale de muncă.

La data de 06.07.2016, polițiști din cadrul Serviciului Județean de Poliție Transporturi Prahova au acționat pentru combaterea faptelor ilicite în domeniul relațiilor de muncă, sănătate și securitate în muncă.

Polițiștii au acționat în colaborare cu inspectori de muncă din cadrul I.T.M. Prahova.

În urma verificărilor efectuate la o societate de pază, s-a constatat că 6 agenti pază, care prestau activități de pază pentru societatea respectivă, nu ar avea încheiate și înregistrate contracte individuale de muncă.

Totodată, în urma extinderii verificărilor s-a constatat că alte 9 persoane ar fi desfășurat activități de pază în cadrul aceleiași societăți fără a deține contracte individuale de muncă.

Astfel, cele 15 persoane depistate desfășurând activități de pază au fost verificate de către inspectorii de muncă în Registrul de Evidență a Salariaților, ocazie cu care au constatat că persoanele în cauză nu dețin un contract de muncă activ în cadrul societății verificate,

De asemenea, urmare a verificărilor efectuate în conformitate cu prevederile Legii nr. 333/2003 privind paza bunurilor, obiectivelor și valorilor, s-a constatat că majoritatea agenților de pază ai societății nu dețineau un atestat sau certificat de pregătire profesională, nu erau dotați cu echipament corespunzător, iar beneficiarul nu ar fi înaintat în termenul legal planul de pază în vederea avizării, urmând ca pentru aceste nereguli constatate să fie luată măsura sancționării contravenționale atât pentru beneficiar, cât și față de prestator.

     CercetariIe sunt continuate de lucratorii Serviciului Județean de Poliție Transporturi Prahova, sub supravegherea procurorului de caz , sub aspectul săvârşirii infracţiunii de primirea la muncă a unui număr mai mare de 5 persoane fără a avea încheiate contracte individuale de muncă.
sursa: IJP Prahova

 

 

Național
  • Miercuri, 28 Iunie 2017
  • De Claudiu Vasilescu

Cod roşu de caniculă - premieră în România

Ministerul de Interne este reunit la această oră în şedinţă de urgenţă. Reprezentantul ANM a declarat în şedinţa internelor că, după codul galben de joi, urmează să emită cod portocaliu de caniculă...

Info Prahova
  • Miercuri, 28 Iunie 2017
  • De Roxana Tănase

Videoconferinţa cu prefecţii pe tema caniculei

Conducerea Prefecturii Prahova, reprezentanţii Consiliului Judeţean, precum şi zeci de directori de deconcentrate participă lă această oră (18.00) la o videoconferinţă care are ca temă prevenirea...