Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

giuliano

Giuliano Dumitrașcu, unul dintre cei mai periculoși interlopi din România, va face doar 4 ani și șase luni de închisoare.

 
Curtea de Apel Ploiești a decis să-i reducă aproape la jumătate pedeapsa de 7 ani și 4 luni, dată la sfârșitul anului trecut de Tribunalul Prahova. Nemulțumit de cuantumul pedepsei, Dumitrașcu, supranumit traficantul fantomă, a contestat la Curtea de Apel decizia instanței de fond și a avut câștig de cauză.
Giuliano Dumitrașcu a fost căutat șapte ani de polițiștii italieni pentru omor, și a fost prins în primăvara anului trecut de procurorii DIICOT din Ploiești într-un cort dintr-o tabără turistică din Năvodari.
 
Interlopul era acuzat de autoritățile italiene pentru omor după ce acesta a luat viața unui bijutier din Roma. A dispărut după săvârșirea faptei, dar și-a continuat activitatea infracțională în România unde s-a axat în special pe traficul de droguri de mare risc. Giulianuo a fost prins dintr-o întâmplare pentru că anchetatorii ploieșteni nu-l vizau neapărat pe el, ci pe un anume traficant "fantomă", care închiriase sub un nume fictiv un apartament în București.
Procurorii cunoșteau adresa, dar nu și identitatea dealer-ului de droguri.
La momentul perchezițiilor, interlopul a reușit să scape de polițiști, escaladând balcoanele imobilului unde locuia. A fost prins și identificat două luni mai târziu, în tabăra de la Năvodari unde se afla în vacanță cu mai mulți prieteni.
În mai 2015 Giuliano a fost arestat  și de atunci se află încarcerat în Penitenciarul de la Mărgineni.
 
În urma perchezițiilor, la domiciliul interlopului, a fost găsită o cantitate impresioantă de droguri care a fost confiscată de anchetatori: peste 500 de comprimate ce conțin ca substanță activă MDMA, aproximativ 100 de grame de cannabis, aproape 6 grame de cocaină, zeci de grame de pulbere albă MDMA, precum și instalații specifice utilizate în porționarea și prepararea drogurilor.