În dimineața zilei de 27.01.2016, polițiștii din Prahova au efectuat 6 percheziții în mai multe județe, în cauze ce vizează persoane bănuite de săvârșirea de înșelăciuni prin metoda ”accidentul” și o tâlhărie. Au fost aduse la sediul poliției 9 persoane.

 

În dimineața zilei de 27.01.2016, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Ploiești, sprijiniți de luptători ai Serviciului de Acțiuni Speciale, au efectuat șase percheziții în București și județele Iași, Bacău, Tulcea și Galați. Au fost vizate persoane bănuite că ar fi comis înșelăciuni prin metoda ”accidentul” și o tâlhărie.

Din cercetări a reieșit că bănuiții ar fi acostat victimele sub pretextul că o persoană apropiată ar fi produs un un accident rutier grav, determinându-le să înmâneze o sumă de bani necesară acoperirii cheltuielilor medicale sau mituirii organelor judiciare.

Infracțiunile ar fi avut loc în perioada iulie - decembrie 2015, în județele Prahova, Bacău, Iași, Suceava, Tulcea și Galați.

Prejudiciul creat prin infracțiunile comise este estimat la acest moment la 100.000 de lei și 14.000 de euro.

Au fost reținute 9 persoane, urmând a fi prezentate instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă. De asemenea, polițiștii au ridicat telefoane mobile, cartele sim și înscrisuri.

Activitatea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

 

Național
  • Miercuri, 28 Iunie 2017
  • De Claudiu Vasilescu

Cod roşu de caniculă - premieră în România

Ministerul de Interne este reunit la această oră în şedinţă de urgenţă. Reprezentantul ANM a declarat în şedinţa internelor că, după codul galben de joi, urmează să emită cod portocaliu de caniculă...

Info Prahova
  • Miercuri, 28 Iunie 2017
  • De Roxana Tănase

Videoconferinţa cu prefecţii pe tema caniculei

Conducerea Prefecturii Prahova, reprezentanţii Consiliului Judeţean, precum şi zeci de directori de deconcentrate participă lă această oră (18.00) la o videoconferinţă care are ca temă prevenirea...