recomandari retragere bani bancomat

Pentru a nu deveni victime ale infracţiunilor de skimming sau de clonare a cardurilor, Poliţia Română a lansat un set de recomandări. Prima ar fi ca atunci când retrageţi bani de la bancomat, să nu lăsaţi pe nimeni să stea aproape de dumneavoastră, mai ales atunci când introduceţi codul PIN!

„Verificaţi autenticitatea tastaturii ATM-ului, a fantei în care se introduce cardul, precum şi a celei prin care ies banii! Dacă observaţi ceva care vi se pare suspect, nu folosiţi cardul şi apelaţi în cel mai scurt timp numărul de urgenţă 112! Este bine să nu comunicaţi nimănui codul PIN sau datele de identificare ale cardului. În cazul în care vă pierdeţi cardul, nu întârziaţi să anunţaţi banca şi să solicitaţi emiterea unui alt card! Dacă observaţi lipsa unor sume de bani în mod nejustificat, nu ezitaţi să sesizaţi acest lucru băncii şi poliţiei”, se mai arată în comunicatul IGPR.

 

Articole asemănătoare
Eveniment
  • Joi, 25 Mai 2017
  • De Ștefan Vlăsceanu

Accident la Urleta. O persoană rănită

Potrivit IJP Prahova un accident rutier în care au fost implicate două autoturisme s-a produs în Prahova, la Urleta.  UPDATE: Un bărbat în vârstă de 74 de ani care a suferit un traumatism cranio...