Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

spalatorie-auto-germania-1.jpg

Inspectorii ITM Prahova au controlat mai multe spălătorii auto, unde au identificat angajați fără forme legale și alte abateri sancționate cu amenzi de peste 50.000 lei.

 

Potrivit unui comunicat al instituției, inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Control şi Relaţii de Muncă au verificat un număr de 13 agenţi economici şi au depistat un angajator care utiliza forţa de muncă a 2 persoane fără a le fi încheiat forme legale de angajare, respectivul agent economic fiind sancţionat în aceste condiţii cu o amendă în valoare de 20.000 de lei pentru încălcarea prevederilor art. 16 alin. 1 din Codul Muncii.

De asemenea, pentru nerespectarea repausului săptămânal, neachitarea drepturilor salariale, neîntocmirea contractului individual de muncă, fişei postului şi a regulamentului intern, neînmânarea contractului de muncă şi netransmiterea contractului individual de muncă în Revisal, inspectorii de muncă au aplicat două amenzi în valoare de 15.000 de lei.

 

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost verificaţi 17 de angajatori şi s-au constatat următoarele deficienţe:

  • - neprezentarea documentelor solicitate la control,
  • - lucrătorii nu au beneficiat de o instruire adecvată specifică postului;

Inspectorii de muncă au dispus măsuri de remediere a deficienţelor şi au sancţionat  2  angajatori cu amenzi în valoare de 16.000 de lei.