Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

PTgwMCZoYXNoPTQ2Y2M4ZjhkY2E0NGE2NWM0ZTE4ZjFkYjZjMmZhNjRh.thumb.jpg

De anul viitor, plata contribuţiilor la sănătate şi pensii cade exclusiv în sarcina salariaţilor. Este precizarea oficialilor de la Finanţe, care spun că CAS şi CASS vor fi transferate de la angajator la angajat.

 

Iar reţinerea şi virarea lor către buget va reveni firmelor şi instituţiilor de stat. Totuşi, măsura nu va duce la scăderea veniturilor nete ale salariaţilor, susţin autorităţile. Iar asta pentru că în paralel va avea loc reducerea impozitului pe venit de la 16% la 10%. În aceste condiţii, nu va fi nevoie ca angajatorii să majoreze salariile brute cu 22%, aşa cum au cerut sindicatele, pentru a compensa noua sarcină fiscală.

Programul de guvernare 2017 – 2020 conţine un pachet de măsuri ce vizează contribuţiile sociale obligatorii, care urmează a se implementa începând cu 1 ianuarie 2018. Astfel, nivelul contribuţiilor sociale obligatorii urmează să se diminueze cu 4,25 puncte procentuale, respectiv de la 39,25% la 35%, potrivit Ministerului Finanţelor.

 

Citește continuarea pe Digi24.ro

 

IT&C
  • Miercuri, 16 August 2017
  • De Georgiana Kelemen

9 aplicaţii utile pentru antreprenori

Telefonul inteligent este o parte integrală a oricărui om de afaceri din ziua de azi. Tot timpul ai nevoie să fii conectat la ceea ce se întâmplă cu afacerea ta. Mai jos vă prezentăm câteva...