Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

taxe-ploiesti.jpg

Serviciul Public Finanțe Locale Ploiești propune ca, și în 2017, să nu se perceapă nicio taxă pentru eliberarea autorizației sanitare de funcționare.

 

Propunerea este prevăzută într-un proiect de hotărâre de Consiliu Local. Potrivit legii taxa pentru eliberarea autorizației sanitare de funcționare se stabilește de Consiliul Local și poate fi de până la 20 de lei

Potrivit SPFL, se propune ca taxa să fie „0” dat fiind „numărul mare de taxe pe care îl au de achitat agenții economici, dorindu-se,practic, punerea în practică a unor măsuri de relaxare fiscală”. Totodată, prin această măsură, se speră „înlăturarea procedurilor birocratice care se desfășoară în vederea autorizării agenților economici, luând în considerare și faptul că dosarul necesar eliberării autorizației este depus la Direcția de sănătate publică, iar plata se face la casieriile Serviciului Public Finanțe Locale Ploiești. În plus, se mai arată în raportul de specialitate, cuantumul taxei este nesemnificativ.

 

„Față de cele menționate considerăm că este oportună menținerea acestei taxe la cuantumul de ”0 lei” și în anul 2017, și înaintăm spre aprobare proiectul de Hotărâre alăturat”, se precizează în raportul de specialitate al SPFL Ploiești.