laborator-pbz.png

Petrom a investit circa 5 milioane de euro într-un centru pentru testarea calităţii carburanţilor la rafinăria Petrobrazi, unde sunt efectuate în jur de 150.000 de analize anual pentru a garanta calitatea carburanţilor, informează un comunicat al companiei. 

Noul centru de analize dispune de trei laboratoare pentru produse petroliere, la care se adăugă un laborator de ape-mediu. În cadrul centrului de analize de la rafinăria Petrobrazi, se testează în permanenţă cei mai importanţi parametri de calitate ai carburanţilor.

Cei mai importanţi parametri de calitate ai carburanţilor sunt verificaţi în cadrul laboratoarelor: cifra octanică în cazul benzinei, respectiv cifra cetanică în cazul motorinei. Aceşti parametri sunt cei care indică puterea pe care o transmit respectivii carburanţi motorului. Alte teste de calitate a carburanţilor efectuate în cadrul laboratoarelor vizează verificarea conţinutului de apă, conţinutului de sulf şi alte metale, gume, sau temperatura de filtrabilitate a motorinei - care arată temperaturile minime până la care motoarele diesel vor funcţiona fără nici o problemă.
sursa: zf.ro

 

 

Articole asemănătoare
Ultimă Oră
  • Duminică, 25 Iunie 2017
  • De Claudiu Vasilescu

Prahovean dispărut pe Dunăre la mila 28 - UPDATE

Update - Persoana dispărută a fost găsită teafără, în aval de localitatea Partizani. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 81 de ani, cu deficienţe de auz. Acesta plecase să caute un loc mai bun...