Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

laborator-pbz.png

Petrom a investit circa 5 milioane de euro într-un centru pentru testarea calităţii carburanţilor la rafinăria Petrobrazi, unde sunt efectuate în jur de 150.000 de analize anual pentru a garanta calitatea carburanţilor, informează un comunicat al companiei. 

 

Noul centru de analize dispune de trei laboratoare pentru produse petroliere, la care se adăugă un laborator de ape-mediu. În cadrul centrului de analize de la rafinăria Petrobrazi, se testează în permanenţă cei mai importanţi parametri de calitate ai carburanţilor.

Cei mai importanţi parametri de calitate ai carburanţilor sunt verificaţi în cadrul laboratoarelor: cifra octanică în cazul benzinei, respectiv cifra cetanică în cazul motorinei. Aceşti parametri sunt cei care indică puterea pe care o transmit respectivii carburanţi motorului. Alte teste de calitate a carburanţilor efectuate în cadrul laboratoarelor vizează verificarea conţinutului de apă, conţinutului de sulf şi alte metale, gume, sau temperatura de filtrabilitate a motorinei - care arată temperaturile minime până la care motoarele diesel vor funcţiona fără nici o problemă.
sursa: zf.ro

 

 

 

Auto-moto
  • Marți, 22 August 2017
  • De Mihai Popescu

Top 10 cele mai nesigure mașini

Pe fiecare continent există cel puţin o organizaţie care se ocupă cu testarea siguranţei vehiculelor noi în caz de accidente. În Europa avem Euro NCAP, iar în Statele Unite ale Americii există...