Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

itm-control.jpg

Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova a desfăşurat în luna februarie 2017 acţiuni de control în domeniul relaţiilor de muncă şi securităţii şi sănătăţii în muncă, în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 122.500 de lei. 

 

 

 În domeniul relaţiilor de muncă, s-au efectuat 225 controale, în urma cărora s-au aplicat 31 sancţiuni contravenţionale în valoare de 47.500 de lei. De asemenea, un angajator a fost depistat folosind la lucru mai mult de 5 persoane care nu aveau întocmite forme legale de angajare, respectiv un total de 12 de persoane. Având în vedere prevederile art. 264 din Lg. nr 53/2003 republicată, au fost înştiinţate instituţiile IPJ Prahova şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti.

 

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate 133 de controale şi 124 de angajatori au fost sancţionaţi. S-au aplicat amenzi în valoare de 75.000 de lei. De asemenea, inspectorii de muncă au dispus oprirea a 2 echipamente de muncă pentru că exista pericol de accidentare. Angajatorii au comunicat către ITM Prahova 19 evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de către inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca accidente de muncă.