Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

Control-ITM.jpg

 ITM Prahova a aplicat în 5 zile amenzi în valoare de 29.000 de lei.

Comunicatul ITM Prahova:                                                                                                

Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova a desfăşurat în săptămâna 13 – 17.02.2017 acţiuni de control în domeniul relaţiilor de muncă şi securităţii şi sănătăţii în muncă, în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 29.000 de lei. 

În domeniul relaţiilor de muncă, inspectorii de muncă au efectuat 38 controale şi au sancţionat 7 angajatori cu amenzi în valoare de 20.000 de lei pentru că nu au transmis contractele individuale de muncă în Revisal cel târziu în ziua lucrătoare anterioară începerii activităţii de către salariaţii în cauză, conform HG 500/2011, art. 4 (1) cu a). În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate 27 de controale şi 30 de angajatori au fost sancţionaţi pentru următoarele deficienţe:

-         Neautorizarea  din punct de vedere a securităţii şi sănătăţii în muncă;

-         neîndeplinirea măsurilor dispuse.

S-au aplicat amenzi în valoare de 9000 de lei. Un angajator a comunicat către ITM Prahova 1 eveniment care, în urma cercetărilor efectuate de către inspectorii de muncă, va fi încadrat sau nu ca accident de muncă. Angajatorii au fost îndrumaţi în vederea intrării în legalitate.