Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

centrala termica

Potrivit proiectului Strategiei Energetice a României 2016-20130, debranșările la sistemul centralizat de încălzire se vor sista peste patru ani, din cauza scumpirii gazelor. 

 

Potrivit documentului, până în 2020 vor continua debranșările, însă după acest an toate scenariile prevăd o revenire a numărului de apartamente conectate la SACET.

Motivul? Creșterea prețului la gaze naturale, respectiv a reabilitării rețelelor și creșterii calității serviciilor în tot mai multe localități cu SACET funcționale.

 

Proiectul de strategie estimează că, în 2030, gazele vor fi cu peste 30% mai scumpe comparativ cu nivelul de anul trecut. Cu toate acestea, în document se afirmă că nivelul de trai al gospodăriilor populației va crește, în intervalul respectiv, "într-un ritm cel puțin egal cu cel al creșterii prețurilor, astfel încât nivelul general de sărăcie energetică nu va crește din pricina prețului gazului natural".
Citește articolul integral pe profit.ro

 

Național
  • Vineri, 18 August 2017
  • De Georgiana Kelemen

Canicula revine în acest weekend

Meteorologii au emis, joi, o informare de caniculă şi disconfort termic, valabilă vineri şi sâmbătă, temperaturile urmând să crească până la 34-36 de grade Celsius, în timp ce în sudul Olteniei şi...