Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

08posta cp 1 465x215

Statul român şi Fondul Proprietatea pregătesc capitalizarea Poştei Române cu 50 de milioane de euro, pentru plata datoriilor către stat, în vederea listării pe bursă a unui pachet minoritar de acţiuni, a declarat, sâmbătă, la Sinaia, Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

 

"Pregătim o capitalizare a Poştei Române. Guvernul va aloca o parte din bani la rectificarea bugetară din această toamnă, iar Fondul Proprietatea va participa cu 25% din capitalizarea totală, în funcţie de cota fiecăruia din cei doi acţionari. Aceşti bani vor acoperi amenzile date de Consiliul Concurenţei, precum şi datoriile Poştei către stat", a spus Chiriţoiu, precizând că suma totală va fi de circa 50 de milioane de euro. El a subliniat că acest lucru nu va fi considerat ajutor de stat, atâta vreme cât ambii acţionari participă la capitalizare direct proporţional cu cota deţinută de fiecare în companie, iar statul demonstrează, astfel, că acţionează ca un acţionar privat.

Totodată, preşedintele Consiliului Concurenţei a amintit că, anul trecut, Comisia Europeană a deschis o investigaţie în cadrul companiei, la cererea statului român.

 

 

Național
  • Miercuri, 16 August 2017
  • De Claudiu Vasilescu

Românii au comis-o grav de Sf. Maria

Inspectoratul General al Poliţiei Române a dat publicităţii bilanţul mini-vacanţei. Nu a fost o perioadă ca oricare alta, pentru că, de Sfânta Maria, românii s-au întrecut în contravenţii şi...