Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

coral

Coral Impex a transmis un comunicat de presă privind licitaţia Primăriei Bucurști pntru deratizare şi dezinsecţie, care se aproape de final. Criteriul de atribuire este “Preţul cel mai scăzut”, iar Coral Impex are cea mai bună ofertă susține conducerea companiei.

Ploieşti  (23  august 2016) - Compania Coral Impex SRL anunţă că a depus cea mai bună ofertă la licitaţia din 11.08.2016 , organizată  de Primăria Municipiului Bucureşti, pentru atribuirea serviciilor de deratizare şi combatere a ţânţarilor, însă comunicarea oficială a rezultatului întârzie.

Cele două oferte depuse pe 11 august au aparţinut companiei Coral Impex SRL, cu o valoare de 27,09 milioane de lei şi respectiv, asocierii 3D România, Romprest Service şi Allchim Co, cu o valoare de 28,24 milioane de lei.

Declaraţia domnului Alexandru Badea, acţionarul unic şi directorul general al SC Coral Impex:                                                                                     ”După  anomaliile constatate deja de Consiliul National de Soluţionare a Contestaţiilor si de Curtea de Apel Bucureşti, unii funcţionari ai PMB continuă să acţioneze într-un mod aparent inexplicabil. Comisia de licitaţie a încercat să-i intimideze pe reprezentanţii companiei noastre, printr-un comportament ostil şi netransparent. Pe parcursul derulării licitaţiei, am cerut Comisiei să prezinte în mod legal şi transparent dacă asocierea Romprest – 3D România – Allchim Co îndeplineşte condiţiile obligatorii. Membrii Comisiei au refuzat într-un mod sfidător, iar acest aspect l-am relevat într-o notă din procesul verbal. Avem oferta cea mai bună pentru aceste servicii. Subliniem însă că grupul de firme concurent a fost protejat, prin refuzul Comisiei de a citi toate condiţiile obligatorii care trebuiau să fie îndeplinite la data ofertării”.

Amintim că  pe parcursul procedurilor premergătoare licitaţiei, funcţionarii PMB au impus o serie de condiţii nelegale sau aberante:

- condiţia unei cifre de afaceri, pe ultimii trei ani, folosind indicele maxim permis de lege, ceea ce ar fi permis doar participarea companiei Romprest sau asocierii cu aceasta a oricărei firme specializate în  domeniul DDD;  nicio firmă de deratizare, dezinsecţie neavând cifra de afaceri de 83,3 milioane lei (în anul 2015, 3D România a avut aproximativ 21 milioane lei, iar Coral Impex aproximativ 27,6 milioane lei), nu ar fi putut participa singura la licitaţie, decât în asociere sau susţinută de terţi susţinători.

- refuzul de a pune la dispoziţie datele privind suprafeţele punctelor termice, canalelor, căminelor de vizitare si ale zonelor adiacente apelor, în condiţiile în care ofertele impun folosirea parametrilor de suprafaţă;

- neclarităţi în privinţa derulării contractului. Conform caietului de sarcini, contractul urmează a se derula pe durata a două programe unitare în perioadele martie-decembrie, aferente anilor 2016 şi 2017. Cel puţin şase luni din 2016 sunt compromise din punctul de vedere al aplicării contractului, cu implicaţii directe asupra costurilor/ofertelor. Valoarea contractului este dată de durata efectivă a lucrărilor.

- autoritatea contractantă şi-a rezervat dreptul de a înceta contractul oricând după semnarea sa, ceea ce aduce o doză mare de incertitudine şi neîncredere pentru ofertant, privind seriozitatea contractului încheiat.